Pošalji dalje

Kineski tenk VT-4

VT-4 je logičan nastavak kineske proizvodnje tenkova koja na velika vrata želi ući u svjetski vrh. Kinezi ih žele prodavati zemljama u razvoju pa će o njihovim mogućnostima ovisiti u kojoj će mjeri tenkovi biti opremljeni suvremenim sustavima.

VT-4 pokazuje neke od svojih mogućnosti na prošlogodišnjem Airshowu China. Iako ga Kinezi vole uspoređivati sa zapadnim tenkovima, on je ipak izvozna konkurencija ruskima, prije svega T-90 (Foto: Xinhuanet)

U kratkom vremenu Kinezi su prikazali tri tenka koji privlače priličnu pozornost stručnih krugova. Type-99A2 već se uvelike koristi u kineskoj narodnooslobodilačkoj vojsci (PLA), a Type 96B, mlađi brat etabliranog 96A zapaženu je svjetsku premijeru imao na tenkovskom biatlonu u Rusiji 2016. osvojivši drugo mjesto u velikoj konkurenciji. Treći i najnoviji je glavni borbeni tenk VT-4, što je naziv za izvoznu inačicu ili MBT-3000, što mu je proizvodni naziv. Prvi put, kao maketa, predstavljen je javnosti na Međunarodnoj obrambenoj izložbi Eurosatory u Parizu, u lipnju 2012. Na Airshowu China 2014 mogao se vidjeti pravi tenk i dio njegovih operativnih sposobnosti. Najnovija izvozna inačica tenka VT-4, ali i novi laki tenk VT-5 (105 mm) prikazani su nedavno, na prošlogodišnjem Airshowu China.

MBT-2000 ili Al-Khalid, kako ga zovu Pakistanci, prethodnik je tenka VT-4, što govori i proizvodno ime potonjeg MBT-3000. Moguće je da pakistanska vojska u budućnosti nabavi i VT-4, koji bi se u njihovoj vojsci zvao Al-Hyder (Foto: Facebook/Pakistan Army)

Treća generacija
VT-4 treća je generacija (III+) glavnih borbenih tenkova, razvile su ga tvrtke NORINCO (North Industries Group Corporation) i FIRMACO (Inner Mongolia First Machinery Group Co.,Ltd.) kao poboljšanu inačicu tenka VT-1A. Prema NORINCO-u, VT-4 je posebno dizajniran kako bi ispunio sve izazove u visoko-tehnološkom ratu. Njegova ukupna izvedba i borbene sposobnosti među najnaprednijim su u svijetu glavnih borbenih tenkova. U usporedbi s Type-99 mnogo je značajki promijenjeno i to: električno upravljanje topom, daljinski upravljana oružna stanica 12,7 mm, motor od 1300KS kineske proizvodnje, nova transmisija, poboljšan kompozitni oklop za nos tijela i prednji dio kupole, reaktivni oklop može se postaviti na svaku stranu tenka, potpuno digitaliziran sustav, inercijska navigacija i GPS te novi sustav aktivne zaštite GL5.
Prvi zainteresirani kupac novog tenka MBT-3000 bio je Pakistan koji je već surađivao s Kinezima u razvoju tenka Al-Khalid (MBT-2000). Njegov je dizajn baziran na kineskom modelu Type 90-II, koji objedinjuje tehnologije iz nekoliko zapadnih i sovjetskih tenkova i potomak je jednog od najbrojnijih tenkova u povijesti, T-54A. Prvi tenkovi završeni su 2001. godine i isporučeni Pakistanskoj vojsci. Proizvode se u tvornici HIT (Heavy Industries Taxila), a planira ih se proizvesti 600. Pakistanske oružane snage žele testirati MBT-3000 u svojem okružju, a ako zadovolji njihove zahtjeve sklopit će ugovor o licencijskoj proizvodnji u HIT-u. Vjerojatni naziv novog tenka je Al-Hyder. Serijska proizvodnja u Pakistanu mogla bi početi prije 2020. godine.

Novi primjerak VT-4 ispred jednog od tvorničkih pogona. Tenk isključivo za izvoz proizvode kineske tvrtke NORINCO i FIRMACO (Foto: Xinhuanet)

Rivalstvo na tržištu
Inače, NORINCO je preko aplikacije društvene mreže WeChat, koja ima više od 50 milijuna korisnika, započeo kampanju reklamiranja VT-4. Kineski proizvođači oružja često je koriste za objavljivanje usporedbe između njihovih i stranih oružja. Kina je, dakako, Rusima glavni konkurent u zemljama u razvoju koje žele kupiti tenkove. U usporedbi Kinezi napominju da je VT-4 superiorniji ruskim T-90S i T-90AM, pa čak i njihovu najnovijem T-14 Armata. No, bilo kakva spekulativna usporedba između najnovijih kineskih i ruskih glavnih borbenih tenkova u mnogočemu je prerana. Niti VT-4 niti T-14 nisu još ušli u fazu masovne proizvodnje, pa se veći dio nagađanja temelji na prototipovima i rijetkim javnim dostupnim podacima.
Kina se u razvoju tenkova tradicionalno oslanjala na licencije ruske tehnologije. Sudeći po poznatim podacima i fotografijama, Rusi su s T-14 napravili jasan raskid sa sovjetskim dizajnom, a VT-4 je po izgledu vrlo nalik na poboljšanu inačicu T-90.

Ovako je VT-4 prikazan u NORINCO-ovu katalogu. S ponosom ističu da je sposoban za vođenje hi-tech ratovanja te da je jedan od najnaprednijih tenkova u svijetu (Foto: NORINCO)

Paljbena moć
Glavno oružje tenka VT-4 kineski je top glatke cijevi 125 mm ZPT-98 L/50 s termoizolacijskom oblogom i odvodnikom barutnih plinova. Stabiliziran je u obje ravnine s električnim stabilizatorom, a moguće je navođenje i ručnim uređajem (elevacija od -5,4 do +18 stupnjeva). Izrađen je od vrlo otpornog čelika autofretovanjem (pod visokim tlakom). Specijalna tehnologija obrade cijevi (kovanje na trnu) omogućila je da cijev postane otpornija na vibracije i savijanje pri gađanju u pokretu, čime se povećava preciznost. Svi ti postupci produžili su život cijevi na 700 (s 350) ispaljenih projektila. U automatskom punjaču smještena su 22 projektila (i punjenja) s brzinom paljbe od osam u minuti. U borbenom kompletu ima 38 dvodijelnih projektila, od toga su obično četiri vođeni protuoklopni (PO) projektili. Borbeni komplet ima više vrsta dvodijelnih projektila: trenutno-fugasni (HE-FRAG), kumulativni (HEAT), potkalibarni (APFSDS) i PO rakete GP7 (licencija ruskog 9M119 Refleks). PO raketa je poluautomatski vođena po laserskom snopu na daljinama od 75 do 5000 m, a treba joj 17,6 sekundi da dosegne maksimalnu daljinu gađanja. PO vođene rakete se ispaljuje, kao i druge projektile, kroz cijev topa. Poznato je da one nisu uobičajeno u sastavu kompleta streljiva zapadnih tenkova. Raketa probija čelični oklop debljine 900 mm, a može se koristiti i za gađanje niskoletećih helikoptera. Preciznost pogađanja iznosi 90 posto na daljinama od 200 do 5000 m. Masa POVR-a je 19 kg, a ima tandem bojnu glavu. Balističko računalo u sprezi je s automatom i osigurava podatke o vrsti, stanju streljiva, barutnom punjenju kao i druge parametre. Kineski stručnjaci tvrde da je učinkovitiji od njemačkog Rheinmetall 120 mm ili ruskog 2A46M za 30 posto odnosno 45 posto, no to nije provjereno.

Strojnice i projektili
Kao sekundarno naoružanje tenk ima spregnutu strojnicu 7,62 mm koja se nalazi desno od glavnog naoružanja i u borbenom kompletu ima 3000 metaka. Na krovu zapovjednikove kupole nalazi se DUOS (daljinski upravljana oružna stanica) naoružana s teškom strojnicom 12,7 mm za djelovanje po ciljevima na tlu i u zraku. U njezinu borbenom kompletu ima 500 metaka. Na stražnjem je dijelu kupole sa svake strane set od šest (4+2) električnih bacača dimnih kutija/granata (BDK) koje se ispaljuju kako bi stvorile standardnu dimnu zavjesu ili lansirale aerosolne kutije s IC ometačima. Dodatna dimna zavjesa osigurava se ubrizgavanjem dizelskog goriva u ispušni sustav motora.
Za razliku od osnovnog ruskog potkalibarnog projektila, Kinezi su razvili penetratore od slitine tvrdog čelika različite strukture W+Fe+Cu ili W+Fe+Ni, a navodi se da je razvijen i od slitine s osiromašenim uranom DU (Depleted Uranium). Penetratori se rade u odnosu od 30:1 (odnos dužine i promjera jezgre). NORINCO je s izraelskim IMI-jem (Israel Military Industries) razvio potkalibarni projektil Type-II M probojnosti 600 mm na udaljenosti 2000 m (masa 11,8 kg, dužina 680 mm, brzina projektila 1700 m/s). Noviji Type-III DU probija 700 mm RHA (Rolled Homogeneous Armor) oklop na 2000 m (kao ruski Svinec-2 3BM48). Prema tim kineskim podacima, projektil je na samom vrhu u svijetu.
Kumulativni projektil HEAT, BTJ1 (masa 18,5 kg, dužina 678 mm, brzina projektila 905 m/s, učinkovita daljina gađanja 1000 m), na razini je ruskih projektila čija je probojnost do 700 mm oklopa. Može se zaključiti da bi VT-4 bio učinkovit protiv većine suvremenih tenkova, ali je manje učinkovit protiv onih koji imaju, osim osnovnog oklopa, eksplozivno-reaktivni oklop (ERO) u kombinaciji s kompozitnim oklopom Chobham ili pojačanje s pločama od osiromašenog urana.
Trenutno-fugasni projektil HE, BTE2 ima masu 23,2 kg, dugačak je 676 mm, postiže početnu brzinu od 850 m/s, a maksimalni domet je 9400 m.

Hunter-killer
Tenk VT-4 ima moderna sredstva za promatranje i ciljanje danju i noću, s mjesta i u kretanju, laserski mjerač daljine, te laserski emiter za vođenje raketa. Zapovjednik tenka, uz šest periskopa koji daju vidno polje od 360, ima višekanalnu ciljničku spravu montiranu na krovu kupole ispred luka zapovjednika. Ona je nezavisno stabilizirana u obje ravnine, ima optički i termovizijski kanal za noć i otežanu vidljivost danju te laserski daljinomjer. Ciljač na krovu kupole ima montiranu, dnevno-noćnu, termalnu, u dvije osi stabiliziranu spravu i laserski mjerač daljine. Slika se iz sprave ciljača automatski prenosi na zaslon zapovjednika. Ciljač cilja i ispaljuje granatu na (zaključani) cilj, za to vrijeme zapovjednik može koristiti svoju samostalnu spravu za traženje novog cilja. Nakon što ciljač završi gađanje, a zapovjednik je pronašao i zaključao novi cilj, kupola se automatski okreće prema novom cilju. Zapovjednik zatim prenosi novi cilj ciljaču na njegov veći zaslon, koji će on uništiti, a zapovjednik ponovno traži novi cilj. Kad zapovjednik utvrdi da se pojavio cilj visoke važnosti, on od ciljača može preuzeti upravljanje topom (i spregnutom strojnicom) i dovesti ga odmah u crtu ciljanja. Taj model rada poznat je kao hunter-killer i omogućuje puno kraću reakciju na prijetnju na bojnom polju.

S obzirom na činjenicu da se kineska vojska još uvijek oprema tenkovima Type-99 (na slici), također iz treće generacije, koje Kinezi nemaju namjeru izvoziti, VT-4 će ostati na izvoznoj inačici (Foto: PLA)

Suvremeni SUP
Ciljač ima jedan dnevni periskop. Termalna ciljnička sprava ciljača TIS (Thermal Imaging System) također ima laserski impulsni kanal za mjerenje daljine i pulsirajući za vođenje POVR-a. Sprava može neprekidno raditi 12 sati. Povećava 11,4 puta u uskom vidnom polјu (5,6 x 3,8 stupnjeva) i pet puta u širokom vidnom polju (12 x 8 stupnjeva). Daljina promatranja noću je do 4000 m, a identifikacija cilјa do 2750 m. S naprednijom spravom 2. generacije vidljivost će biti od 7000 do 9000 metara, a ciljanje noću do 4000 metara u uvjetima bez magle i kiše. Time se omogućuje i lasersko vođenje POVR-a noću na učinkovitim daljinama gađanja. Brzina reagiranja ciljača od uočavanja cilja do opalјenja prvog metka svedena je na pet sekundi, kad cilj i tenk stoje, sedam sekundi kad je tenk u pokretu a cilј stoji, i devet sekundi, ako se i tenk i cilj kreću.
Vozač raspolaže s trima dnevnim periskopima. Srednji se zamjenjuje s pasivnim sustavom 2. generacije, vidljivog dometa do 200 metara, za vožnju noću. Osim toga, vozač raspolaže termovizijskim nehlađenim kamerama za promatranje naprijed i natrag (preko manjeg zaslona). Na većem monitoru može promatrati širi sektor, položaj tenka u rasporedu postrojbe i druge podatke, koje zapovjednik prenosi iz osnovne kamere i svojeg KIS-a.
Suvremeni sustav za upravljanje paljbom (SUP) ima standardne elemente: digitalno balističko računalo, laserski daljinomjer 3. generacije (CO2) (integriran u ciljničke uređaje) ciljača i zapovjednika, zapovjedni blok zapovjednika i ciljača, meteosenzor, senzore nagiba ramena kolijevke topa i brzine pokretanja kupole. Podaci laserskog daljinomjera i senzora automatski se unose u balističko računalo, koje obrađuje primljene podatke i izračunava potrebne balističke popravke za gađanje.

Konkurencija GPS-u?
Stabilizacija topa osigurana je u dvije ravnine. Stabilizator omogućuje precizno gađanje u pokretu pokretnih ciljeva (prema kineskim izvorima vjerojatnost pogađanja je s prvim metkom 85 posto, za ciljeve do 2000 m). U sastavu SUP-a nalazi se uređaj za automatsko praćenje (zaključavanje) cilja (Automatic Target Tracking) i uređaj za odabir ciljeva IFF (Identification Friend or Foe).
Balističko računalo umreženo je s ciljničkim spravama i integrirano je s elektronički kodiranim KIS-om. Preko njega se obavlja dijagnostika stanja uređaja, razmjena informacija unutar taktičke postrojbe, podataka i slike rasporeda postrojbi i vozila u realnom vremenu, na elektroničkom zemljovidu i displejima, svojih i neprijateljskih, zahvaljujući elektroničkoj konekciji sa satelitskim sustavom promatranja i navigacije.
Za kineski inercijski i satelitski sustav za navigaciju BeiDou Navigation Satellite System njihovi izvori navode da je precizniji od američkog GPS-a. Prema najavama 2020. godine BeiDou NSS trebao bi pokrivati cijeli svijet, i na taj način biti konkurencija GPS-u, ruskom GLONASS-u i europskom Galileu. Svakako, i bez naglašenog marketinga proizvođača, tenk VT-4 ima respektabilnu paljbenu moć i suvremene elektroničke digitalne uređaje SUP-a i KIS-a.

VT-4 izložen na statičnom dijelu Airshowa China 2014 (Foto: PLA)

Tročlana posada
Oblik tenka VT-4 je tradicionalan: upravni odjeljak s vozačem je naprijed, borbeni odjeljak s kupolom je u sredini. U kupoli su dva člana posade (zapovjednik desno, ciljač lijevo), a motorno-transmisijski odjeljak je odostraga. Članovi posade imaju na raspolaganju ulazne otvore i jednodijelne poklopce.
Kupola, kao i tijelo tenka, izrađeni su od višeslojnih zavarenih valjanih pancirnih ploča. Naprijed se nalaze modularne kompozitne ploče. Kupola je stožastog (klinastog) oblika. Gornje i donje ploče kose su po uzoru na tenk Leopard 2A5/A6, čiji oblik je primijenjen i na tenku Type 99. Naprijed, preko kompozitnih ploča, dodane su kutije modularnog eksplozivno-reaktivnog oklopa (ERO), osim na bočnim stranama kupole. Moduli su vrlo otporni i na djelovanje kumulativnih projektila, više nego na prethodnim modelima kineskih tenkova (Type-96/98/99). Sve to osigurava veliki stupanj zaštićenosti posade i opstanka tenka u borbi. Kompleks zaštite sastoji se od sustava aktivne zaštite GL5, uređaja za protupožarnu zaštitu i uređaja NKB za kolektivnu zaštitu.

U katalogu naoružanja za VT-4 su i protuoklopne GP7, koje su licencija ruskih 9M119 Refleks (Foto: NORINCO)

Kineski ERO
Kupola ima rešetkastu zaštitu od kumulativnih projektila, a služi i za smještaj kompleta opreme i pričuvnog alata i pribora. Oklopno tijelo slično je konstrukciji tenka T-90, također prekriveno modulima ERO i kompozitnim oklopom naprijed. Na donjoj prednjoj ploči pričuvni su članci gusjenica. Na bokovima su protukumulativni štitnici od specijalnih kompozitnih limova, koji se po zahtjevu mogu prekriti s ERO-om.
Kinezi su razvili domaći ERO u četiri inačice: od FY-I do FY-IV. Ove su inačice učinkovite u zaštiti od HEAT projektila (FY-I), a ostale (FY-II i FV-III) od HEAT i APFSDS projektila, smanjujući probojnu moć APFSDS za 30, a HEAT za 70 posto. Posljednja inačica FY-IV umanjuje probojnost tandem-kumulativnih projektila za 70 posto. Kako su modularne ugradnje, oštećeni moduli mogu se zamjenjivati i na terenu.
Po masi VT-4 je više od deset tona lakši od zapadnih tenkova, kompaktne je konstrukcije i manjih dimenzija. Oklopno tijelo dugo je 7,0 m, prema 7,70 do 7,93 m Leoparda 2A6 i M1A2 Abramsa, a volumen oklopljenog prostora je znatno manji (oko 12 m3, prema 19,4 do 21,0 m3 volumena ta dva tenka). Ista je stvar s kupolom koja je volumena oko 2,5 m3 prema 4,0 do 4,5 m3 zapadnih tenkova.

Zbunjivanje raketa
Sustav aktivne zaštite GL5 sastoji se od dvaju podsustava, i to od IC devijatora JD-3 sličnih ruskom sustavu TSU-1 Štora, i sasvim novog podsustava laserskog zasljeplјivanja ometačem ALSDW ZM-87 (Active Laser Self-defence Weapon).
Kad se detektira napad PO raketom, kupola se automatski okreće u položaj usmjerenog lansiranja dimnih kutija koje svojom eksplozijom i emisijom IC zraka navode raketu na sebe, odnosno aerosolnom smjesom zbunjuju raketu.
Optoelektronički ometač ALSDW ZM-87 primarno djeluje preko vlastitog izvora laserskog zračenja na laserski emiter protivnika, ali i na IC sustave protivnika i ometa njegove laserske sustave za ciljanje, daljinomjer, obilježavanje tenka i navođenje POVR. Prvi je put primijenjen na tenku Type-99.
Videouradak renomiranog web-portala Army Recognition s izložbe China AirShow 2016 pokazuje da je u tenk ugrađen i protuminski sustav za elektroničko-magnetnu zaštitu od protutenkovskih mina i improviziranih eksplozivnih naprava (kao kod T-90S ili Leoparda 2A7+).

U tenk je ugrađen kineski dizelski motor s turbopunjenjem snage od 1300 KS/960 kW, razvijen po uzoru na poznati njemački motor MB 871 Ka-501 i ruski V-84MS (Foto: Xinhuanet)

Pokretljivost tenka
U tenk je ugrađen kineski dizelski motor s turbopunjenjem snage od 1300 KS/960 kW , razvijen po uzoru na poznati njemački motor MB 871 Ka-501 i ruski V-84MS. Izgleda da nije ugrađen poprečno, već uzdužno zbog većih dimenzija, kao i na Type 99A2. Masa tenka VT-4 je 52 tone, a ima specifičnu snagu od 25 KS/t s kojom postiže najveću brzinu kretanja od 70 km/h. Motor funkcionira na temperaturi od -25 do +50 °C. Autonomija s osnovnim spremnicima goriva je oko 500 km, a s dvama dodatnim spremnicima koja su smještena odostraga oko 650-700 km.
Transmisija je hidromehanička Ch1000B s automatskom promjenom stupnja prijenosa. Osigurava promjenu stupnja prijenosa (2+2), s dvama stupnjevima naprijed – niži (D) i viši (H) prijenos, neutralni (N) i dvama stupnjevima zadnjeg hoda – prvi (R1) i drugi (R2). Uređaj za upravljanje ima volan umjesto poluga. Tenk se okreće na mjestu oko svojeg težišta, s radijusom od samo 4,74 m, kolika je dužina nalijeganja gusjenica na tlo, što je značajna sposobnost u urbanom okružju. Pri tome gusjenice vuku u suprotnim smjerovima - jedna naprijed, druga natrag.
Hodni dio ima šest pari potpornih kotača s duplim diskovima i gumenim obručima, tri para kotača nosača gusjenica, s ljenjivcima naprijed i pogonskim nazubljenim kotačima odostraga. Gusjenice su s dvojnim gumeno-metalnim spojnicama i gumenim naplatcima, kako se ne bi uništavali asfaltirani putovi. Torzijski ovjes je s hidrauličnom amortizacijom na pozicijama svih potpornih kotača.
Pogonski blok s hodnim dijelom omogućuje visoke performanse u kretanju izvan puteva i preko prirodnih i umjetnih prepreka, uključujući i podvodno kretanje do dubine pet metara. Svladava uspone do 60 posto, nagibe 40 posto, rov širine 2,70 m, okomitu prepreku do 1,2 m.

Tenk VT-4 ima moderna sredstva za promatranje i ciljanje danju i noću (Foto: Xinhuanet)

Posao u Tajlandu
Da zaključimo, VT4 je logičan nastavak kineske proizvodnje tenkova koja želi na velika vrata ući u vrh svjetske proizvodnje. Po tehničko-taktičkim značajkama tenk ulazi u top-deset glavnih borbenih tenkova. Kinezi ih žele prodavati zemljama u razvoju pa će o njihovim financijskim mogućnostima ovisiti u kojoj će mjeri tenkovi biti opremljeni suvremenim sustavima. Novi tenk VT4 veliki je napredak za kinesku obrambenu industriju i po više značajki pretekao je neke uzore koji su mu bili temelj za razvoj.
Globalna potražnja za novim tenkovima znatno se smanjila od 2014. do 2017. godine u odnosu na prethodno razdoblje od četiri godine. U tim uvjetima, Kinezi su prvo 100 tenkova VT-4 ponudili Peruu, no tamošnja se vlada nije odlučila za nabavu niti kineskih niti drugih tenkova. No, nakon što nije bila zadovoljna vremenskom isporukom ukrajinskih tenkova Oplot-T (T-84), tajlandska je vlada sklopila ugovor za 28 VT-4 koji trebaju biti isporučeni do 2018. uz ukupnu cijenu od 150 milijuna dolara. Koliko će biti bitna točnost isporuke kod tog prvog izvoznog posla za VT-4 govori činjenica da Tajlanđani imaju dugoročnu potrebu za 150 tenkova.

Ivan GALOVIĆ

Slični članci

Poljska haubica Krab

U prosincu 2016. predstavnici poljskog Ministarstva obrane potpisali su ugovor o nabavi 96 novih u…

Kineski nosači

Kad je prije nešto više od dva mjeseca u brodogradilištu Dalian porinut Type 001A, prvi nosač u je…

Spremni za sve izazove

Oklopna bojna Gardijske oklopno-mehanizirane brigade (GOMBR) provodila je na poligonu ”Eugen i s i…

Abramsova "trojka"

Da, General Dynamics za američku vojsku razvija novu inačicu jednog od najpoznatijih tenkova na no…

Minobacači na kotačima

Samohodni minobacači na lakim vozilima zadnjih godina postaju sve popularnije rješenje koje moć im…