Pošalji dalje

Posjet ratne škole Zapovjedništvu specijalnih snaga

Polaznici XIX. naraštaja Ratne škole "Ban Josip Jelačić" Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman" posjetili su 22. veljače Zapovjedništvo specijalnih snaga u vojarni "Drgomalj". Čelna osoba izaslanstva i voditelj studijskog programa bio je načelnik Ratne škole brigadir Krešimir Trstenjak, u pratnji nastavnika na Katedri strategije brigadira Željka Akrapa i kapetana bojnog broda Renata Žarkovića.
Polaznicima je dobrodošlicu zaželio zapovjednik ZSS-a brigadir Perica Turalija. Brigadir Trstenjak zahvalio mu je na gostoprimstvu te pojedinačno predstavio polaznike XIX. naraštaja Ratne škole.
U Vojničkom klubu vojarne operativni časnik ZSS-a kroz multimedijsku je prezentaciju upoznao goste s povijesti ZSS-a, misijom postrojbe i zadaćama važnim za misiju, sadašnjim i budućim ustrojem, područjem razmještaja ZSS-a, obukama koje se provode u specijalnim snagama, međunarodnoj vojnoj suradnji i operacijama potpore miru. Na kraju prezentacije uslijedila su brojna pitanja polaznika na koja su iscrpno odgovarali brigadir Turalija i načelnik Stožera – zamjenik zapovjednika ZSS-a pukovnik Mirko Bošnjak. Polaznicima je prikazan i promotivni film o povijesti nastanka i ustrojavanja današnjeg Zapovjedništva specijalnih snaga. Tijekom posjeta polaznici su obišli i spomen-područje, razgledali kapelicu u spomen na sedamdeset šest specijalaca poginulih tijekom Domovinskog rata, upisali se u knjigu ljetopisa te kod križa zapalili svijeću i odali počast svim poginulim pripadnicima specijalnih postrojbi Oružanih snaga Republike Hrvatske.

OJI

Slični članci

Snajperska obuka

Instruktorski tim iz sastava Grupe za obuku Zapovjedništva specijalnih snaga proveo je Snajpersku…

Kraj paklenog tjedna

Hrvatski vojnik nazočio je zadnjem danu jednog od najzahtjevnijih dijelova Temeljne obuke za koju…

Padobranska obuka

Padobranskim skokovima na sinjskom aerodromu dvadesetak je polaznika Temeljne obuke za specijalna…