Pošalji dalje

Dan otvorenih vrata HVU-a

Na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman" 13. siječnja 2018. održan je Dan otvorenih vrata HVU-a. Posjetiteljima su predstavljeni sveučilišni studijski programi Sveučilišta u Zagrebu i HVU-a, program za vojne pilote, uvjeti upisa, obveze kadeta, vojna obuka i daljnje mogućnosti karijere u Oružanim snagama Republike Hrvatske. Predstavljen je i novi integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Vojnog pomorstva koje je HVU pokrenuo u suradnji sa Sveučilištem u Splitu. Prvi naraštaj kadeta upisat će se akademske godine 2018./2019. u Splitu.
Prodekanica za studijske programe brigadirka Vesna Trut održala je uvodno predavanje, a zapovjednik satnije u Kadetskoj bojni natporučnik Tomislav Vučak multimedijalnu prezentaciju o životu i radu kadeta na HVU-u.
Posjetitelji su razgledali objekte Kampusa, sportsku dvoranu, knjižnicu, kapelicu, kadetski klub i prostorije u kojima borave kadeti. Razgledali su također taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme koje kadeti koriste u obuci kao i kabinet oklopništva, a pripadnici Hrvatskog ratnog zrakoplovstava i protuzračne obrane prezentirali su simulator letenja i kabinu borbenog zrakoplova MiG-21.

Zdravko Lovašen
Foto: Marija Sever

Slični članci