Pošalji dalje

Obilježena 8. obljetnica pogibije pirotehničara nadnarednika Vladimira Vincelja

Na stalnom mjestu za uništavanje (SMU) "Oštarijski dolovi" u sklopu vojnog poligona "Eugen Kvaternik" obilježena je 29. lipnja 8. obljetnica pogibije pirotehničara nadnarednika Vladimira Vincelja.

Obilježavanje je počelo molitvom na mjestu pogibije koju su predvodili velečasni Petar Šporčić te vojni kapelan na službi na poligonu "Eugen Kvaternik" don Milenko Majić. Nakon mise slijedilo je polaganje vijenca i paljenje svijeća.

Zapovjednik Bojne za opskrbu brigadir Damir Novinc u svojem je obraćanju ukazao na opasnosti i složenost posla pirotehničara na uništavanju UbS-a.

Nadnarednik Vladimir Vincelj smrtno je stradao 29. lipnja 2010. prilikom obavljanja redovitih zadaća uništavanja otpisanih minsko-eksplozivnih sredstava. Bio je sudionik Domovinskog rata. Hrvatskoj vojsci priključio se 16. veljače 1994. u pričuvni sastav 21. domobranske pukovnije Krapina. Obnašao je dužnost pirotehničara tehničke službe i zapovjednika Desetine za održavanje klase V. Pokopan je 2. srpnja 2010. u Krapini. Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga 21. srpnja 2011. posmrtno ga je odlikovao Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana kao časnim znakom vječnog spomena poginulom za hrvatsku državu u iznimnim okolnostima u miru.

Ines Grossi / Foto: ZzP

Slični članci