Pošalji dalje

Upisan novi naraštaj kadeta

Na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman" u Zagrebu i Pomorskom fakultetu u Splitu upisan je 18. i 19. srpnja novi naraštaj kadeta.

Nositelj sveučilišnih studijskih programa Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje je Sveučilište u Zagrebu, a studijskog programa Vojno pomorstvo Sveučilište u Splitu.  

Sveučilišni preddiplomski studij Vojno vođenje i upravljanje upisalo je 47 kadeta, od kojih je 39 iz Hrvatske, sedam iz Bosne i Hercegovine i jedan s Kosova. Sveučilišni preddiplomski studij Vojno inženjerstvo upisalo je 39 kadeta, od kojih su 34 iz Hrvatske, četiri iz Bosne i Hercegovine i jedan iz Crne Gore.

Integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Vojno pomorstvo upisalo je 28 kadeta iz Hrvatske i dva iz Crne Gore. 

Kadeti su nakon upisa potpisali Ugovor o kadetskoj službi te Ugovor o redovitom studiranju sa Sveučilištem u Zagrebu odnosno Sveučilištem u Splitu.

Novim kadetima u rujnu slijedi trotjedni Pripremni kamp i polaganje svečane prisege. Akademska godina počinje 24. rujna.

Zdravko Lovašen

snimio Dražen Volarić