Kašnjenje programa FVL

Kašnjenje programa FVL

Časopis Forbes krajem je ožujka objavio da bi američka kopnena vojska (US Army) mogla početi zaprimati nove tipove letjelica kojima će zamijeniti svoje aktualne helikoptere kasnije nego što je to bilo predviđeno.

Kineski Black Hawk

Kineski Black Hawk

Portal Chinese Military Review objavio je 12. travnja da se iz novih fotografija kineskog srednjeg višenamjenskog transportnog helikoptera Z-20 da naslutiti da se njegov razvoj bliži kraju.

Projekt američkih LCU 1700

Projekt američkih LCU 1700

Američka ratna mornarica dodijelila je domaćoj brodograđevnoj tvrtki Swiftships ugovor u vrijednosti 18 milijuna dolara za izradu radioničke dokumentacije i gradnju prvog desantnog plovila nove generacije tipa LCU (Landing Craft Utility) 1700.

Patriot i S-400 mogu zajedno?

Patriot i S-400 mogu zajedno?

”Ugovor s Rusijom o kupnji obrambenog raketnog sustava S-400 neće biti poništen ako se Turska odluči i za kupnju raketnih projektila Patriot od SAD-a,” izjavio je za turski dnevnik Daily Sabah Volkan Bozkır.

Novi indijski topovi

Novi indijski topovi

Indijske tvrtke Ordnance factory Bord (OFB) i Bharat Earth Movers Ltd. (BEML) na sajmu su naoružanja i vojne opreme DefExpo 2018. u Chennaiju (11. - 14. travnja) predstavile novi samovozni topnički sustav.

Česká zbrojovka u Mađarskoj

Česká zbrojovka u Mađarskoj

Mađarski ministar obrane István Simicskó i njegova češka kolegica Karla Slechtová objavili su da je 28. ožujka u Budimpešti potpisan ugovor o proizvodnji pješačkog naoružanja u Mađarskoj po češkoj licenciji