Povratak 9. HRVCON-a iz misije Odlučna potpora

“Vi ste, kao i naši prethodni kontingenti, podignuli kriterije izvrsnosti na novu razinu,” rekao je viceadmiral Hranj pripadnicima devetog hrvatskog kontingenta nakon povratka iz Afganistana

Pripadnici 9. hrvatskog kontingenta (HRVCON) u NATO-ovoj misiji potpore miru Odlučna potpora (Resolute Support) u Afganistanu stigli su 16. ožujka u vojarnu “Pukovnik Marko Živković” na Plesu. S njima su se iz Afganistana vratili i pripadnici Vojske Crne Gore, Oružanih snaga Albanije, Vojske Republike Sjeverne Makedonije i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Pripadnike 9. HRVCON-a na Plesu su dočekali izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra obrane RH direktor Glavnog stožera OSRH viceadmiral Robert Hranj, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-bojnik Siniša Jurković, zapovjednik Zapovjedno-operativnog središta brigadni general Krešo Tuškan, zapovjednik Gardijske mehanizirane brigade HKoV-a brigadni general Tihomir Kundid, zapovjednik Zapovjedništva za obuku i doktrinu brigadir Željko Ljubas, načelnik Sektora za međunarodnu sigurnost i obrambenu suradnju brigadir Tomislav Galić, predstavnici MORH-a i OSRH te članovi obitelji.

Zapovjednik 9. HRVCON-a brigadir Dražen Ressler predao je po dolasku u vojarnu na Plesu prijavak viceadmiralu Robertu Hranju, koji je zahvalio pripadnicima kontingenta na uspješno izvršenoj zadaći i dostojnom predstavljanju domovine te im zaželio puno uspjeha u životu i radu. “Vi ste, kao i naši prethodni kontingenti, podignuli kriterije izvrsnosti na novu razinu,” rekao je viceadmiral Hranj. Brigadir Ressler također je zahvalio pripadnicima kontingenta na profesionalno izvršenoj zadaći te izrazio zadovoljstvo zbog sretnog povratka u domovinu. Viceadmiral Robert Hranj tom je prigodom pripadnicima 9. HRVCON-a uručio pohvale i nagrade.

Doris Ravlić

snimio Josip Kopi