Vojni višeboj Gromova

Natjecanje u višeboju održano je u vojarni “Pukovnik Predrag Matanović” u Petrinji i na gradskom bazenu u Sisku s ciljem razvijanja borbenog i natjecateljskog duha postrojbe i povećanja psihofizičkog stanja vojnika kako bi u svakom trenutku bili spremni za provedbu zadaća

U organizaciji pripadnika 2. mehanizirane bojne Gromovi GMBR-a, a povodom obilježavanja 33. obljetnice ustrojavanja 2. gbr Gromovi i Dana 2. mb Gromovi, od 6. do 9. svibnja provedeno je natjecanje u vojnom višeboju. Održano je u vojarni “Pukovnik Predrag Matanović” u Petrinji i na gradskom bazenu u Sisku s ciljem razvijanja borbenog i natjecateljskog duha postrojbe i povećanja psihofizičkog stanja vojnika kako bi u svakom trenutku bili spremni za provedbu zadaća. Sudjelovalo je 40 pripadnika 2. mb Gromovi, od kojih pet žena, pojedinačno u muškoj i ženskoj kategoriji i ekipno. Vojni višeboj u trajanju od četiri dana imao je pet disciplina: plivanje u odori na 50 metara, streljaštvo puška i pištolj, CrossFit, bacanje ručne bombe i commando hodnja osam kilometara.

Organizatori su zadovoljni odazivom pripadnika i nadaju se da će u budućnosti ovakva natjecanja pridonijeti razvoju tradicionalnog borbenog duha postrojbe. Poručnik Patrik Sebastijan jedan je od organizatora natjecanja i voditelj discipline CrossFit, nazvane HERO WOD 203 REPS FOR 203 HEROES u znak sjećanja na 203 pripadnika Gromova, koji su položili život za domovinu. Rekao je da je natjecanje već duže vrijeme sastavni dio kondicijske pripreme vojnika, pa tako i Hrvatska vojska njeguje takav način razvijanja borbenog i natjecateljskog duha postrojbi.


Ženska kategorija

  1. natporučnica Marija Bortek
  2. skupnica Marina Lovrić
  3. skupnica Andrea Štefčić

Muška kategorija

  1. natporučnik Stefan Turopoljac
  2. skupnik Antonio Katalinić
  3. vojnik Matej Bošnjak

Ekipna kategorija

  1. Satnija za vatrenu potporu
  2. 2. mehanizirana satnija
  3. 3. mehanizirana satnija

TEKST: Marko Franjić; FOTO: 2 mb Gromovi