Kadeti sudjelovali na utrci 162 stube

Kadeti zrakoplovnog voda Kadetske bojne “Predrag Matanović” Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” sudjelovali su 15. veljače na 13. cestovnoj utrci 162 stube, koju je organizirao Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Start je bio ispred Dekanata Medicinskog fakulteta, a trčalo se preko Mesićeve, Grškovićeve, i Rockefellerove ulice te Schlosserovih stuba. Utrka je tako povezala dvije temeljne zdravstvene institucije: Medicinski fakultet i Školu narodnog zdravlja “Andrija Štampar”. U stazu su bile uključene i stube, njih 162 po kojima je utrka dobila ime. Natjecatelji su bili podijeljeni u četiri kategorije, a duljina staze iznosila je 4200 m.

Utrka je osmišljena u svrhu osvješćivanja javnosti o važnosti tjelesne aktivnosti. Svake godine okuplja sve više sudionika, od profesionalnih trkača i ljubitelja sporta do brojnih studenata. Kadeti su sudjelovanjem željeli pokazati važnost tjelesne aktivnosti, jednog od najučinkovitijih načina borbe protiv kardiovaskularnih i drugih bolesti, a kretanje osnovni čimbenik zdravog stila života.

 

Tekst: Zdravko Lovašen

Foto: Kadetska bojna