Memorijalna utrka Željko Murk

U organizaciji Policijske uprave međimurske, Međunarodne policijske udruge (IPA) Međimurje, UHVIDR-e Čakovec i Atletskog kluba Međimurje 10. veljače 2018. organizirana je  atletska utrka – Memorijalna utrka Željko Murk. Utrkom je obilježena  15. godišnjica tragične pogibije policijskog službenika Policijske uprave međimurske, Željka Murka. Na prvoj memorijalnoj utrci u spomen na Željka Murka sudjelovalo  je ukupno sedamdesetak natjecatelja od čega i  17 pripadnika Hrvatske vojske, a od toga tri pripadnika Zapovjedništva za potporu.

Ukupna duljina staze bila je 7, 5 kilometara, start utrke bio je kod objekta Udruge HVIDR-e u Gornjem Kuršancu odakle su sudionici krenuli prema IPA Centru međimurske policije i vratili se do objekta UHVIDR-e. Veći dio staze bio je pokriven snijegom što ju je činilo iznimno teškom, ali unatoč izazovima svi su natjecatelji uspješno završili utrku.

Predsjednik Međunarodne policijske udruge (IPA- e ) MeđimurjeDarko Dragičević  istaknuo je kako su na ovaj način odali počast i zahvalu tragično poginulom djelatniku Policijske uprave međimurske i hrvatskom branitelju koji je izgubio život obavljajući častan policijski posao. Također, utrkom se želi  promovirati zdrav način života i poticati na sportsko-rekreativne aktivnosti.

U kategoriji policija, vatrogasci i vojska, brončanu medalju, odnosno treće mjesto pripalo je nadnaredniku Martinu Dubovečaku pripadniku Logističko-operativnog središta, Zapovjedništva za potporu,  drugo mjesto pripadniku Ministarstva unutarnjih poslova Nikici Vrabecu i prvo mjesto vatrogascu Darku Petku.

Ines Benković

Foto:  Mario Kramarić