Klapa ”Sv. Juraj” HRM-a dobitnik godišnje nagrade Grada Kaštela

Klapa ”Sv. Juraj” HRM-a dobila je nagradu Grada Kaštela za osobit doprinos u klapskom pjevanju te promociji grada. Nagrada im je uručena na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Kaštela održanoj 2. ožujka u hotelsko-turističkom kompleksu Resnik…

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Kaštela održanoj 2. ožujka u hotelsko-turističkom kompleksu Resnik, a u prigodi obilježavanja obljetnice Grada Kaštela uručene su godišnje nagrade te nagrade za životno djelo. Među nagrađenima bila je i Klapa ”Sv. Juraj” HRM-a koja je nagradu Grada Kaštela dobila za osobit doprinos u klapskom pjevanju te promociji grada. Svečanosti uručenja nagrada nazočili su izaslanik premijera i ministar uprave Lovro Kuščević, izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra obrane general-bojnik Mladen Fuzul, predstavnici Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita i Solina, kao i predstavnici gradova u Hrvatskoj i izvan naših granica s kojima Grad Kaštela održava prijateljske odnose.
Ministar Kuščević istaknuo je veliki povijesni značaj ovog grada koji odiše duhom hrvatskih velikana i baštini prvi i najstariji pisani dokument u kojem se spominje ime Hrvata i Hrvatske još iz vremena kneza Trpimira.
General Mladen Fuzul napomenuo je kako je Hrvatska vojska stalno prisutna u Divuljama i sastavni je dio Kaštela, ali i podsjetio kako su upravo u Resniku udareni temelji 1. bojne 4. gardijske brigade, a odavde je potekla i jedna od najboljih pričuvnih brigada HV-a s ovog područja, splitsko-kaštelanska 141.  brigada. Istaknuo je kako je hrvatski vojnik i danas u potpori hrvatskom narodu i kad treba priskočiti u pomoć u gašenju požara, opskrbe vodom u sušnom razdoblju ili borbi s poplavama, a sad i u otklanjanju posljedica izazvanih velikim količinama snijega. “I dalje ćemo biti na raspolaganju i u potpunosti posvećeni prije svega služenju domovini i hrvatskom narodu. Na Hrvatsku vojsku uvijek se može računati kad i gdje god to bude potrebno,” poručio je general Fuzul.
U ime nagrađenih na kraju je zahvalio voditelj Klape Marko Bralić, napomenuvši kako je njihovo imenovanje inicirala Koordinacija braniteljskih udruga Domovinskog rata Kaštela, ali i kako su pripadnici Klape potekli upravo iz Kaštela te će i dalje sudjelovati u javnom i kulturnom životu grada.

Vesna Pintarić, Foto Tomislav Brandt