Najbolji hrvatski snajperisti odmjerili snage u Osijeku

U povodu Dana neovisnosti na strelištu ”Pampas“ u Osijeku 14. listopada 2017., okupili su se najbolji precizni strijelci Hrvatske kako bi odmjerili snage na 8. memorijalu hrvatskih snajperista ”Grom 2017“, u organizaciji Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata.
U natjecanju su sudjelovali vojni, policijski i civilni strijelci u trima disciplinama: gađanje iz snajperske puške s udaljenosti od 300 metara, gađanja iz jurišne puške i lovačkog karabina na udaljenosti od 100 metara. Oružane snage RH ove su godine prijavile 12 ekipa, a najuspješnija je bila momčad bojne Gromova Gardijske mehanizirane brigade, osvojivši 1. mjesto u ekipnoj konkurenciji u disciplini jurišna puška. Najuspješniji pojedinac u disciplini snajperske puške bio je Zlatan Aličević iz Zagreba. On je dobio prijelazni pokal ”Najbolji hrvatski snajperist“, a njegovo se ime trajno urezuje na pokal. Dosad su pripadnici OSRH tri puta osvajali ovu prestižnu nagradu.
U posebnom dijelu programa natjecanja dodjeljuje se nagrada za životno djelo jednoj ili više osoba koje su imale poseban doprinos u stvaranju hrvatske neovisnosti, a koje su nedovoljno poznate široj javnosti. Nagrada ”Ivica Repušić“, nosi ime jednog od prvih dragovoljaca poginulih u Domovinskom ratu na području Slavonije i Baranje, a ove ju je godine njegov sin uručio pripadnicima 63. lakog topničko-raketnog diviziona Slavonski Brod. Pripadnici ove postrojbe u jednom su danu, 2. svibnja 1992. godine, srušili šest jugoslavenskih aviona MiG-21 koji su pokušavali srušiti most na Savi kod Slavonskog Broda.
Tekst i foto: ZOD “F.K.F.”