Obilježen Dan Središta za obuku i doktrinu logistike u Požegi

U požeškoj je vojarni 11. listopada misom u kapelici sv. Ivana Krstitelja koju je predvodio vojni kapelan vlč. Željko Volarić, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za poginule branitelje na spomen-obilježju 123. brigade HV-a te svečanim postrojavanjem pripadnika Središta za obuku i doktrinu logistike obilježena 11. obljetnica Središta za obuku i doktrinu logistike. Svečanom događaju nazočio je zapovjednik Zapovjedništva za potporu general-bojnik Mladen Fuzul, župan Požeško-slavonske županije umirovljeni general Alojz Tomašević, zamjenik načelnika Policijske uprave požeško-slavonske, roditelji poginulih hrvatskih branitelja, gradonačelnici i načelnici općina Požeško-slavonske županije, predstavnici braniteljskih udruga, načelnici i zapovjednici postrojbi Zapovjedništva za potporu.
Zapovjednik Središta za obuku i doktrinu logistike pukovnik Mato Tomašević istaknuo je tom prilikom: “Središte je opravdalo svoju ulogu i zadaću te postalo prepoznatljiva i nezaobilazna ustrojstvena cjelina i Zapovjedništva za potporu i Oružanih snaga RH u cjelini. U namjeri daljnjeg razvoja Središta kroz proces opremanja i unapređenja obuke, a uz punu potporu i razumijevanje Zapovjedništva za potporu, cilj nam je da preraste u centar izvrsnosti koji će imati regionalni karakter.”
Pripadnicima Središta za obuku i doktrinu logistike obljetnicu je čestitao zapovjednik ZzP-a general-bojnik Mladen Fuzul. Naglasio je kako je požeško Središte provelo brojne aktivnosti i izvršilo sve zadaće u misiji svojeg djelovanja te da se očekuje uvođenje novih sustava i opreme u Oružane snage koji će omogućiti uspješno izvršenje budućih zadaća. Na kraju svečanosti četrnaest je pripadnika Središta pohvaljeno i nagrađeno.
Tekst i Foto: Antun Mandić