Pripadnici Topničko-raketne pukovnije u akciji pošumljavanja

Ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj te predsjednik uprave Hrvatskih šuma d. o. o. Krunoslav Jakupčić sa suradnicima obišli su 9. ožujka pripadnike Topničko-raketne pukovnije koji sudjeluju u pošumljavanju na području gospodarske jedinice Česma, UŠP Bjelovar.

Ministar Banožić pohvalio je angažman hrvatskih vojnika u pošumljavanju i istaknuo važnost primjera i poruke koja se ovakvim zajedničkim akcijama šalje cijelom društvu. “Jedna od temeljnih zadaća Hrvatske vojske potpora je civilnim institucijama, ali isto tako Hrvatska vojska svojim ponašanjem i angažmanom šalje poruku društvu kako se ponašati odgovorno. Cilj sudjelovanja u ovim akcijama jest pokazati kako Hrvatska vojska, osim svojih temeljnih zadaća, aktivno sudjeluje u poboljšanju vlastite životne sredine kroz obnovu šumskog fonda,” istaknuo je ministar Banožić.

Zahvalio je organizatoru akcije pošumljavanja istaknuvši značajnu i kontinuiranu suradnju Hrvatskih šuma i Ministarstva obrane te Hrvatske vojske, posebno vezanu uz zaštitu šuma u protupožarnoj sezoni, turističkoj sezoni, kao i izvan nje. Admiral Robert Hranj rekao je kako podržava akciju pošumljavanja naglasivši zadovoljstvo što Hrvatska vojska na taj način postaje dio globalnih napora za očuvanje našeg planeta.“Bez obzira na rad u čvrstim objektima, izradu planova i strategija u vojarnama i zapovjedništvima, vojnik se temeljno obučava na različitim terenima. Od svih terena rekao bih kako vojnik posebno cijeni šumu, a ako je poznaje i poštuje štitit će ga te mu može pružiti i prednost,” istaknuo je admiral Hranj. Nakon obilaska lokacija pošumljavanja, ministar Banožić i admiral Hranj posjetili su vojarnu “Bilogora” u Bjelovaru gdje je održana prezentacija o radu i djelovanju Topničko-raketne pukovnije s naglaskom na topničko naoružanje.

Tekst: OJI

Foto: Filip Klen