Prvenstvo OSRH u orijentacijskom trčanju

Na području Međimurske i Varaždinske županije održano je od 5. do 8. prosinca 22. prvenstvo OSRH u orijentacijskom trčanju. Organizator je Gardijska oklopno-mehanizirana brigada, a 41 natjecateljica i natjecatelj odmjerili su snage u pet muških i jednoj ženskoj kategoriji.

Natjecanje u disciplini duge staze održano je u Toplicama Sveti Martin, u disciplini srednje staze u Seketinu kraj Varaždina, a u disciplini sprint u središtu Čakovca.

Pobjedu u apsolutnoj muškoj kategoriji odnio je nadnarednik Predrag Markulinčić (GOMBR). Drugo mjesto osvojio je poručnik Dominik Klasić (HRZ), a treće narednik Željko Košćak (Obavještajna pukovnija).

U ženskoj kategoriji prvo mjesto osvojila je satnica Nevija Frajzman iz Središnjice za upravljanje osobljem, drugo brigadirka Neda Punek-Gobec iz Kabineta načelnika GS OSRH, a treće natporučnica Monika Martina Sipina Halper, pripadnica Topničko-raketne pukovnije.

U muškoj kategoriji do 25 godina pobjedu je odnio poručnik Dominik Klasić (HRZ), drugi je poručnik Ivan Škoko Gavranović (Inženjerijska pukovnija), a treći kadet Karlo Ivanković (Hrvatsko vojno učilište).

U muškoj kategoriji od 26 do 35 godina prvo mjesto osvojio je desetnik Krunoslav Musić (GOMBR), drugo desetnik Hrvoje Mutnjaković (GOMBR), a treće poručnik Josip Peraić (Gardijska mehanizirana brigada).

Pobjednik u muškoj kategoriji od 36 do 45 godina je stožerni narednik Dražen Henc (Središnjica za upravljanje osobljem).

U muškoj kategoriji od 46 i više godina prvo mjesto pripalo je nadnaredniku Predragu Markulinčiću (GOMBR); drugi je narednik Željko Košćak (Obavještajna pukovnija), a treći brigadir Darko Duhović (HVU).

U ime načelnika GS OSRH admirala Roberta Hranja zamjenik zapovjednika GOMBR-a brigadir Davor Josip Babić svim je sudionicima čestitao na postignutim rezultatima te najboljima uručio medalje.

OJI

Foto: Dino Varošanec