Sportska natjecanja povodom 10. obljetnice GOMBR-a

U sklopu proslave 10. obljetnice GOMBR-a Odsjek S-1 i kineziolozi Brigade 17. su ožujka 2017. u vojarni ”5. gardijske brigade Slavonski sokolovi“ u Vinkovcima organizirali sportska natjecanja. Oko 160 pripadnika natjecalo se u provjeri tjelesnih sposobnosti, malom nogometu i stolnom tenisu.
 Provjera tjelesnih sposobnosti provedena je po kategorijama:
– u kategoriji žene trećeplasirana je vojnikinja Tihana Hršak, drugoplasirana  pozornica Antonela Križanović, a najbolja je skupnica Andrea Jurić.
– u kategoriji muškarci od 18 do 26 godina, trećeplasirani je vojnik Josip Marković, drugoplasirani vojnik Mihael Zadro, a najbolji vojnik Antonijo Matijašević.
– u kategoriji muškarci od 27 do 36 godina, drugoplasirani je razvodnik Franjo Samardžić, a najbolji vojnik Alen Čupić.
– u kategoriji muškarci preko 37 godina, najbolji je bio razvodnik Tomislav Luketić.
Na turniru u malom nogometu treće je mjesto osvojila ekipa 1. mb ”Sokolovi“, drugoplasirana je ekipa Inženjerijske bojne, a pobjednici su turnira pripadnici Bojne PZO-a.
Na turniru u stolnom tenisu treće je mjesto osvojio narednik Miroslav Hajdek, drugoplasirani je vojnik Tomislav Pintarić, a pobjednik razvodnik Josip Vukoja.
Proglašeni su najbolji borbeni timovi GOMBR-a za 2017.
Trećeplasirani tim dolazi iz Oklopne bojne, drugoplasirani tim iz 2. mehanizirane bojne Pume, dok prvoplasirani i najbolji borbeni tim Brigade u 2017. dolazi iz Vojnoobavještaje satnije.
Nakon završetka natjecanja načelnik Stožera GOMBR-a pukovnik Mile Valentić uručio je priznanja i čestitao svim sudionicima na sportskoj i fer borbi.

M. Dropuljić; Foto: J. Cindrić