Održano 18. prvenstvo OSRH u krosu

Na vojnom poligonu “Eugen Kvaternik” kod Slunja održano je 16. ožujka 18. prvenstvo Oružanih snaga Republike Hrvatske u krosu. Sudjelovali su pripadnici 21 postrojbe OSRH, ukupno 14 žena i 101 muškarac. Glavni sudac natjecanja bio je bojnik Tihomir Galić iz Zapovjedništva za obuku i doktrinu “Fran Krsto Frankopan” Hrvatske kopnene vojske. Kod žena na stazi duljine 6210 m prvo mjesto u pojedinačnoj kategoriji osvojila je vojnikinja Irena Lovrić iz Gardijske mehanizirane brigade, drugo mjesto pripalo je vojnikinji Renati Pazarac iz Bojne NBKO, a treće vojnikinji Nikolini Filjević iz GMBR-a. Muškarci su se natjecali u kategorijama: mlađi seniori, stariji seniori i veterani te u apsolutnoj kategoriji na stazi duljine 9290 metara. Kod mlađih seniora pobijedio je vojnik Tomislav Klarić iz Gardijske oklopno-mehanizirane brigade, drugi je bio vojnik Stjepan Novoselec, također pripadnik GOMBR-a, a treći vojnik Leon Šafarić iz Središnjice obavještajnog djelovanja.
Među starijim seniorima prvi je bio vojnik Nikola Špoljar iz GMBR-a, drugi skupnik Zoran Bertek iz GOMBR-a, a treći vojnik Marko Mlinac iz GMBR-a. U kategoriji veterana pobjedu je odnio natporučnik Ivan Gerenčir iz GOMBR-a, drugi je bio stožerni narednik Zoran Jozić iz Počasno-zaštitne bojne, a treći stožerni narednik Zvonko Artić iz Vojnosigurnosne agencije. Pobjednik apsolutne kategorije kod muškaraca je vojnik Nikola Špoljar iz GMBR-a, drugi skupnik Zoran Bertek iz GOMBR-a, a treći natporučnik Ivan Gerenčir, također iz GOMBR-a.U ukupnom ekipnom poretku žena prva je bila ekipa GMBR-a, druga ekipa GOMBR-a, treća ekipa Bojne NBKO.
Ekipni poredak u muškoj konkurenciji je sljedeći: prva je Ekipa 1 GOMBR-a, druga Ekipa 1 GMBR-a, a treća Ekipa 2 GOMBR-a. Sve natjecateljice i natjecatelji uspješno su svladali staze na kojima je visinska razlika za žene iznosila od 275 do 314, a za muškarce od 275 do 405 metara nadmorske visine. Staze su bile kombinacija asfalta i većim dijelom makadama. Na svečanosti zatvaranja su izaslanik načelnika Glavnog stožera OSRH generala zbora Mirka Šundova brigadni general Siniša Jurković, načelnik Stožera ujedno zamjenik zapovjednika HKoV-a, te zapovjednik Središta za borbenu obuku i vojnog poligona pukovnik Mario Lilić najuspješnijima uručili pehare i medalje, a svim ekipama zahvalnice za sudjelovanje. General Jurković prigodnim se riječima obratio natjecateljima, izrazio zadovoljstvo zbog uspjeha i službeno zatvorio 18. prvenstvo OSRH u krosu.
OJI