Sudionici 7. Međunarodnog ljetnog kampa posjetili GMTBR

Sudionici 7. Međunarodnog ljetnog kampa viših dočasnika članica NATO-a i Partnerstva za mir (SAD, Njemačka, Kanada, Francuska, Velika Britanija, Mađarska, Slovenija, Makedonija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Kosovo) s voditeljem stožernim narednikom Alenom Jurjevićem posjetili su 2. rujna Gardijsku motoriziranu brigadu.
U ime zapovjednika primio ih je prvi dočasnik Gardijske motorizirane brigade stožerni narednik Emin Menoski te im predstavio njezin nastanak, organizacijsku strukturu, ulogu i zadaće. Uslijedio je obilazak vojnog poligona “Crvena zemlja” te provedba instinktivnih gađanja iz HS-2000, M70 AB2 i VHS-a na različitim borbenim udaljenostima s vremenskim ograničenjem na strelištu “Bralovac”. Nakon gađanja sudjelovali su u provedbi taktičko-tehničkog zbora u vojarni “Kralj Zvonimir” gdje su im pripadnici 2. motorizirane bojne Pauci prikazali pješačko naoružanje i opremu na zaduženju postrojbe.
Sudionici Kampa u Kninu su u spomen na sve hrvatske branitelje poginule u Domovinskom ratu položili vijenac na Spomenik Hrvatske pobjede “Oluja 95”. Pod stručnim vodstvom djelatnika Kninskog muzeja Ante Šimića obišli su Kninsku tvrđavu te se upoznali s njezinim povijesnim značajem te značajem grada Knina.

Z. Smoljo