Svečanost u Delnicama

U vojarni “Stožerni brigadir Ante Šaškor” u Delnicama pripadnici Zapovjedništva specijalnih snaga 9. studenog svečano su obilježili blagdan zaštitnika Vojne kapelanije ZSS-a sv. Martina Tourskog i Dan sjećanja na sve poginule pripadnike specijalnih postrojbi Hrvatske vojske.

Svečanost je započela misnim slavljem, koje je u župnoj crkvi svetog Ivana Krstitelja predvodio vojni ordinarij mons. Jure Bogdan, a koncelebrirao je vojni kapelan ZSS-a don Željko Savić, drugi vojni i policijski kapelani te svećenici Riječke nadbiskupije. Na misi je bio izaslanik ministra obrane brigadni general Perica Turalija, zamjenik zapovjednika HVU-a brigadni general Blaž Beretin, zapovjednik ZSS-a brigadir Ivan Miloš, zapovjednik Pukovnije Vojne policije brigadir Tomislav Kasumović, zapovjednik Obavještajne pukovnije pukovnik Željko Perić, predstavnici HRM-a i HRZ-a, prvi dočasnik OS-a časnički namjesnik Dražen Klanjec, prvi dočasnici granskih i pristožernih postrojbi, predstavnici MUP-a, hrvatski branitelji i članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici županijskih i lokalnih vlasti te umirovljeni pripadnici specijalnih postrojbi. Misno slavlje posebno su uveličali članovi obitelji, rodbina i prijatelji poginulih pripadnika specijalnih postrojbi.

Mons. Jure Bogdan u propovijedi je istaknuo: “Presuda kraljevskog suca Isusa otkriva nam, na iznenađenje sviju, da je svaki muškarac ili žena koji voli svoje bližnje, čini dobro i živi pravedno – baštinik Božjeg kraljevstva i vječnog života. Baštinik je i onaj tko živi blaženstva, čak i ako nije kršćanin i ne poznaje izričito Krista, jer je u njemu vidljivo sjeme Božje Riječi, u srcu, u njegovu humanom pozitivnom djelovanju. Sjeme Božje Riječi razasuto je u svima koji u svome srcu traže istinu i dobro.” Obilježavanje je nastavljeno u vojarni, gdje su kod spomen-križa položene ruže, vijenci, zapaljene svijeće te su u dostojanstvenoj tišini pročitana imena poginulih pripadnika specijalnih postrojbi. Misno slavlje, kao i odavanje počasti kod spomen-križa, uveličala je Klapa “Sveti Juraj” HRM-a.

OJI