Uručene potvrde 20. naraštaju Tečaja za instruktore

Obuka je provedena od 1. do 19. lipnja u vojarni “123. brigade HV” u Požegi. Uspješno ju je završilo 19 pripadnika Hrvatske vojske kojima su na svečanosti uručene potvrde

U Dočasničkoj školi “Damir Tomljanović Gavran” u Požegi održana je 19. lipnja svečanost povodom završetka 20. naraštaja Tečaja za instruktore. Obuka je provedena od 1. do 19. lipnja u vojarni “123. brigade HV” u Požegi. Uspješno ju je završilo 19 pripadnika Hrvatske vojske kojima su na svečanosti uručene potvrde.

Teorijski dio obuhvatio je sadržaj propisan Nastavnim planom i programom, a praktični različite vježbe i raščlambu obučnog sata u skladu s metodičkim standardima.

Cilj tečaja je stjecanje kompetencija za poučavanje i obučavanje nižih dočasnika i vojnika u procesu što učinkovitijeg osvježavanja postojećih ili usvajanja novih znanja i vještina pojedinca i malih skupina radi ispunjavanja svih zadaća.

Tečaj se sadržajno nastavlja na drugu razinu dočasničke izobrazbe (Temeljna dočasnička izobrazba), tako da proširuje kompetencije zapovjednika desetina u području poučavanja i obučavanja, odnosno izgrađuje kompetencije budućih instruktora.

Tekst: Mario Trnokop

Foto: Slaven Aračić