Završeno 2. prvenstvo HKoV-a u orijentacijskom trčanju

U organizaciji Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske od 11. do 14. travnja u Bjelovaru je održano 2. prvenstvo HKoV-a u orijentacijskom trčanju.
Pripadnici Topničko-raketne bojne Brigade bili su izvrsni domaćini  natjecanja. Za natjecanje se prijavilo 45 natjecatelja od čega četiri žene i 40 muškaraca iz postrojbi HKoV-a: Zapovjedništvo HKoV-a, bojne NBKO, Središta za međunarodnu vojnu suradnju, Gardijske oklopno-mehanizirane brigade, Gardijske motorizirane brigade i Topničko-raketne pukovnije. Natjecanje u orijentacijskom trčanju provedeno je u trima disciplinama: duga staza, sprint, štafeta i najbolje ekipe na lokacijama vojnog vježbališta ”Lepirac“ i vojarna ”Bilogora“, te na lokaciji Obršine, Prokljuvani nedaleko od Bjelovara.
Svečanosti podjela nagrada i zatvaranja natjecanja nazočio je izaslanik zapovjednika HKoV-a brigadir Dražen Ressler. Zatvaranju natjecanja nazočili su zapovjednik Topničko-raketne pukovnije pukovnik Marijan Cikuš i zapovjednik Topničko-raketne bojne Gardijske oklopno-mehanizirane brigade pukovnik Željko Bosorić.
U ženskoj konkurenciji na dugoj stazi najbolja je bila vojnikinja Nikolina Marjanović (GOMBR), a u sprintu poručnica Monika Martina Sipina Halper (GMBR). U muškoj konkurenciji pobijedili su natporučnik Ivan Gerenčir  (GOMBR) na dugoj stazi, a u sprintu nadnarednik Predrag Markunlinčić (SMVO). Najbolje vrijeme u štafeti imala je ekipa GMBR (vojnik Nikola Polić, poručnica Monika Martina Sipina Halper, vojnik Krunoslav Peh), dok je ukupnu ekipnu pobjedu odnijela GOMBR. Brigadir Ressler najboljima je uručio medalje i pehare te čestitao na postignutom uspjehu.

Tekst: M.Dropuljić; Foto: HKoV/ R.Breitenbach