Blagoslov u MORH-u i GS OSRH

Vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj mons. Jure Bogdan predvodio je 20. prosinca obred Božjeg blagoslova u prostoru MORH-a, kojem su nazočili potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov, glavni inspektor obrane general-bojnik Slaven Zdilar, državni tajnici Tomislav Ivić i Zdravko Jakop, pomoćnici ministra Nikola Brzica i Đurđa Hunjet te drugi djelatnici Ministarstva obrane i Glavnog stožera OSRH.
Uz blagoslovnu molitvu, monsinjor Bogdan nazočnima je uputio prigodnu poruku u kojoj je istaknuo važnost zajedništva te kako: “Danas, dok jedni drugima izražavamo čestitke za božićne blagdane, uključujemo i molitve za Božji blagoslov svih nas, za svako dobro duše i tijela u vremenu pred nama i u godini koja dolazi.”
Svim pripadnicima Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH zaželio je sreću i blagostanje u novoj godini. Prisjetio se i svih hrvatskih branitelja koji su dali život za slobodu Hrvatske, kao i preminulih djelatnika Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH.
OJI, foto: Stjepan Brigljević