Dan otvorenih vrata

Na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman“ i u vojarni “Admiral flote Sveto Letica-Barba” u Splitu održan je Dan otvorenih vrata. Posjetiteljima su predstavljeni vojni studijski programi Vojno inženjerstvo, Vojno vođenje i upravljanje, Vojno pomorstvo i studij Aeronautike – smjer Vojni pilot i Vojna kontrola zračnog prometa

Dan otvorenih vrata Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” održan je  25. ožujka u vojarni “Petar Zrinski” u Zagrebu i u vojarni “Admiral flote Sveto Letica-Barba” u Splitu. Zainteresiranim posjetiteljima predstavljeni su sveučilišni preddiplomski i diplomski studijski programi Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje, integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Vojnog pomorstva te sveučilišni preddiplomski i diplomski studij Aeronautike – smjer Vojni pilot i smjer Vojna kontrola zračnog prometa. Potencijalnim kandidatima predstavljeni su također kampovi i vojna obuka te život i rad kadeta na HVU-u. Prezentaciju na HVU-u “Dr. Franjo Tuđman” održali su voditeljica referade pukovnica Jasna Hižar Škrlec i zamjenik zapovjednika Kadetske bojne “Predrag Matanović“ satnik Leopold Gelemanović, a u vojarni u Splitu posjetitelje je informirao kapetan korvete Tomislav Sunko.

Posjetitelji su razgledali objekte u vojarnama, obučne kabinete, brodove Hrvatske ratne mornarice, sportske terene, smještajne kapacitete kadeta te vojnu opremu i naoružanje. Pokazali su iznimno zanimanje za uvjete studiranja, života i rada kadeta što su potkrijepili brojnim pitanjima. Kadetkinja narednica Kristina Vrabec studentica četvrte godina Vojnog inženjerstva prisjetila se svojih početaka kad je već u šestom razredu osnovne škole tijekom posjeta vojarni dobila želju i sama jednog dana postati vojnikinja, što joj se i ostvarilo. Najviše joj se sviđaju kampovi, a svim maturantima koji žele postati najbolja verzija sebe poručuje da upišu vojne studije.

TEKST  OJI; FOTO   HVU