General Pađen održao predavanje polaznicima Ratne škole  

Zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta ”Dr. Franjo Tuđman“ general-pukovnik Mate Pađen 2. rujna održao je predavanje polaznicima 23. naraštaja Ratne škole ”Ban Josip Jelačić“ te ih upoznao s transformacijom HVU-a, trenutačnim studijskim programima, pokretanju poslijediplomskog studija, kao i značajnim ulaganjima u infrastrukuru te predstojećim aktivnostima nastavka transformacije.

Osim polaznika Ratne škole na predavanju su bili dekan HVU-a brigadir Andrija Kozina, načelnik Ratne škole brigadir Mijo Kožić i voditelj Katedre strategije brigadir Andrija Platužić.

U 23. naraštaju Ratne škole ukupno je 17 polaznika, od kojih je 11 polaznika iz RH i to osam časnika Hrvatske vojske te jedan polaznik iz Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Hrvatske vatrogasne zajednice. Na školovanju se nalaze i pripadnici oružanih snaga stranih zemalja i to dva polaznika iz Bosne i Hercegovine i Republike Sjeverne Makedonije te jedan polaznik iz Republike Slovenije i Crne Gore.

Tekst: brg Mijo Kožić

Foto: Marija Sever