Hrvatski nogometni izbornik posjetio pilota HRZ-a

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić bojniku Ivanu Lukanu zaželio je brz oporavak te mu darovao dres reprezentacije

Ministar obrane Mario Banožić i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić  15. siječnja 2023. posjetili su u Varaždinskim toplicama bojnika Ivana Lukana, pilota ozlijeđenog u padu aviona MiG-21 koji se oporavlja nakon uspješnog operativnog zahvata.

Izbornik Dalić bojniku Lukanu poželio je brz i uspješan oporavak te istaknuo da će snaga i moć Hrvatske vojske uvijek biti inspiracija hrvatskim nogometašima.

“Morate znati kako imate punu podršku cijele hrvatske nogometne reprezentacije, ovdje smo uz vas i za vas i još jednom hvala na svemu što kao Hrvatska vojska činite za domovinu,” rekao je izbornik Dalić te zahvalio pripadnicima Hrvatske vojske na poruci podrške koju su dali za vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru.

Ministar obrane izrazio je zadovoljstvo najboljom mogućom medicinskom skrbi za pilota Lukana te poručio kako će Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska učiniti sve što je potrebno da mu pomognu na putu oporavka. Ujedno je zahvalio medicinskom osoblju toplica na predanosti i posvećenosti koju pokazuju prema pripadniku Hrvatske vojske kao i predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza Marijanu Kustiću na iskazanoj podršci Hrvatskoj vojsci.

”Ustrajnost i hrabrost hrvatskih vojnika uvijek će biti vječna i najsnažnija inspiracija cijelom društvu. To nam je još jednom potvrdio i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić kojem zahvaljujem u ime cijelog Ministarstva obrane, Hrvatske vojske i svoje osobno, što je još jednom pokazao kako se živi ono u što vjeruješ i kako je zajedništvo rješenje svih prepreka i izazova koji se pred nama nađu,” rekao je ministar obrane.

Uz ministra obrane i izbornika hrvatske nogometne reprezentacije u posjetu je bio i zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Michael Križanec te pilot pukovnik Zvonimir Milatović zapovjednik 191. ELA 91. krila HRZ-a.

Tekst: OJI 

Foto: Filip Klen