Humanitarna akcija Počasno-zaštitne bojne

Pripadnici Počasno-zaštitne bojne prikupili su novčana sredstva, koja su predali Centru za odgoj i obrazovanje Tuškanac, a namijenjena su opremanju kabineta za rad s djecom s teškoćama u razvoju…

U godini koju je ministar obrane proglasio godinom solidarnosti i humanosti, ukazujući na potrebu za čovjekoljubljem te razvijanjem osjećaja solidarnosti kao vrline i etičkog izazova za sve nas u ovom modernom društvu, pripadnici Počasno-zaštitne bojne, kako su i najavili na svojoj obljetnici da će ustrajati u pružanju potpore civilnim institucijama kroz humanitarne programe i projekte, stupili su u kontakt sa svojim susjedima – Centrom za odgoj i obrazovanje Tuškanac i njegovom ravnateljicom Meri Gatin.

Budući da Centar, na čelu sa stručnjacima koji provode rehabilitaciju senzorne integracije, oprema kabinet za koji su potrebne osnovne stvari kao što su strunjače, vreće za sjedenje, didaktička pomagala, pripadnici Počasno-zaštitne bojne prikupili su u tu svrhu novčana sredstva te ih predali ravnateljici Centra na druženju 11. travnja. Tom su prilikom pripadnici PZB-a zajedno sa štićenicima Centra proveli i različite preduskrsne aktivnosti.

Zapovjednik Počasno-zaštitne bojne brigadir Elvis Burčul u svojem je obraćanju naglasio: “Hrvatska vojska nikad neće odustati od načela solidarnosti i humanosti prema potrebitima jer je to jedan od temelja zajedništva na svim razinama. Društvo mora biti sposobno dati smisao čovjeku kako bi ostvarilo svoju bit. Niti jedna zajednica ne može, bez obzira na svoju tehnološku razvijenost, napredovati ukoliko ne razvija i ne potiče solidarnost i humanost.”

Ravnateljica Meri Gatin izjavila je: “Ovo iznimno veselo i lijepo druženje, koje ćemo dugo pamtiti i nadamo se u skorije vrijeme ponoviti, organizirano je s ciljem integriranja djece s teškoćama u razvoju u lokalnu zajednicu, senzibiliziranja za njihove potrebe te njegovanja dobrosusjedskih odnosa. Zahvaljujem na ovoj humanitarnoj akciji i na vašem posjetu. Svi smo presretni i srca su nam puna.” Ponosna na akciju i vodeći se tezom sv. Tome Akvinskog da je čovjek čovjeku prijatelj, Počasno-zaštitna bojna ustrajat će i dalje na tom putu na kojem mir dolazi kao plod solidarnosti.

Sanela Lažeta

foto: PZB