Kadetski zbor HVU-a “Dr. Franjo Tuđman” organizirao humanitarnu akciju

Kadeti Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” uručili su 6. svibnja donaciju ravnateljici Doma za djecu i odrasle – žrtve obiteljskog nasilja “Duga-Zagreb” Željki Barić.

Ravnateljica Barić održala im je predavanje Obiteljsko nasilje: djelovanje, izazovi, rješenja, tijekom kojeg su upoznati s uvjetima i organizacijom sigurnih kuća. Humanitarnu akciju organizirao je Kadetski zbor Kadetske bojne “Predrag Matanović”, a kadeti su, osim hrane, donirali novac za školski pribor i igračke.

“Kadeti su dva tjedna prikupljali novac, čime smo kupili školski pribor, igračke i ostale potrepštine za korisnike Doma, a odrekli smo se i marende. Zahvaljujem svojim zapovjednicima na potpori: pukovniku Jakovu Karinu, koji je dao ideju o predavanju ravnateljice Doma, kao i nadnarednici Milki Čondić, koja nam je pomogla u organizaciji humanitarne akcije. Želim zahvaliti i našoj Humanitarnoj grupi Srce kadetsko Kadetskog zbora, koja ima četrnaest članova te predlaže i provodi humanitarne akcije,” rekla je kadetkinja desetnica Tereza Fofić, inicijatorica akcije. 

Tekst: Zdravko Lovašen Foto: Marija Sever