Memorijal Branka Bošnjaka

Jedan od najprestižnijih turnira u kyokushin karateu u ovom dijelu Europe, 21. Memorijal Branka Bošnjaka, održan je krajem listopada u Sportskoj dvorani Samobor.
Natjecanje se održava u spomen na Branka Bošnjaka, člana Karate kluba Mladost Samobor, koji je izgubio život u Domovinskom ratu kao pripadnik Specijalne jedinice policije Alfa.
Nastupilo je 60 natjecatelja iz 12 europskih zemalja: Litve, Mađarske, Poljske, Rusije, Bugarske, Francuske, Italije, Rumunjske, Švedske, Grčke, Španjolske i Hrvatske.
Poručnica Kristina Kojundžić, zapovjednica voda u Počasnoj satniji Počasno-zaštitne bojne, nastupila je u kategoriji seniorki +60 kg i osvojila drugo mjesto. Ona je najbolja hrvatska natjecateljica u kyokushin karateu i osvajačica medalja s europskih prvenstava i kupova.
Za poručnicu Kojundžić osvojeno drugo mjesto dobar je pokazatelj da je spremna za buduće turnire. Kao predstavnica Hrvatske kyokushin karate reprezentacije nastupit će 25./26. studenog na Europskom kupu u Sofiji, Bugarska.
Memorijal su organizirali Karate klub Mladost Samobor te Udruga veterana Specijalne jedinice policije Alfa, uz pokroviteljstvo Ministarstva hrvatskih branitelja, MUP-a, Grada Samobora, Samoborskog športskog saveza i Radio Samobora.
Memorijalu su uz ministra hrvatskih branitelja Tomu Medveda, koji ga je otvorio, nazočili i potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić, izaslanik MUP-a Vladimir Faber, predstavnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač, predsjednik Samoborskog športskog saveza Miro Kelečić te u ime Grada Samobora pročelnik Juro Horvat.
OJI