Na HVU održan sportski dan

Na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman”  22. travnja, povodom 25. obljetnice osnivanja HVU-a, održan je sportski dan. Riječ je o prvoj manifestaciji takve vrste na HVU-u, skupu studentskih sportskih natjecanja u košarci (muškarci), malom nogometu – futsalu (muškarci), streljaštvu (muškarci i žene) te odbojci (žene . Uz domaćine,  kadetkinje i kadete Kadetske bojne HVU-a, sudjelovale su studentske ekipe Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Fakulteta prometnih znanosti, Filozofskog fakulteta te Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta.
Natjecanja su otvorena u Sportskoj dvorani HVU-a. Postrojene natjecatelje, djelatnike HVU-a te predstavnike Sveučilišta  u Zagrebu pozdravio je zamjenik zapovjednika HVU-a brigadni general Zdravko Klanac. Zaželjevši gostima dobrodošlicu a svima puno sportskog uspjeha, general je podsjetio na važnost koju bavljenje sportom ima za vojni poziv. “HVU se drži izreke zdrav duh u zdravom tijelu i uz intelektualne sposobnosti polaznika škola razvija i njihove fizičke sposobnosti”, zaključio je general Klanac.
Za vrlo uspješnu organizaciju i provedbu svih natjecanja u dvoranama i na terenima vojarne zaslužni su kineziolozi HVU-a.  Kadeti i studenti, kao i navijači koji su pratili utakmice u sportovima s loptom, su primjernim ponašanjem doprinijeli da sve protekne u natjecateljskom, ali iznimno sportskom i korektnom duhu. Iako rezultati nisu bili u prvom planu, nego druženje i upoznavanje kadeta i studenata, vrijedi pohvaliti ekipe Filozofskog fakulteta te Fakulteta strojarstva i brodogradnje koje su osvojile najviše prvih mjesta. 

D.Vlahović
Foto: J.Kopi