Sportski dan za studente i kadete Sveučilišta u Zagrebu

U prigodi 25. obljetnice utemeljenja i ustrojavanja Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman”, 13. prosinca u vojarni na Črnomercu održan je Sportski dan HVU-a. Uz kadete HVU-a, sudjelovali su studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, Filozofskog fakulteta, Tekstilno-tehnološkog fakulteta i Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.
Riječ je o drugoj po redu takvoj manifestaciji na HVU-u, a prva je održana u travnju ove godine. Studenti Sveučilišta u Zagrebu tako su opet imali priliku odmjeriti snage, ovaj put u trima disciplinama: košarci, šahu te streljaštvu – ekipno i pojedinačno. Sudjelovale su također i dvije ženske odbojkaške ekipe HVU-a i FSB-a koje su odigrale pokaznu utakmicu. Nakon završetka natjecanja, najboljima u navedenim disciplinama uručeni su pehari i medalje. Zamjenik zapovjednika HVU-a brigadni general Zdravko Klanac tom je prigodom pozdravio sve prisutne te im čestitao.
“Čestitam svima koji su pobijedili, ali i svima koji su sudjelovali jer u konačnici svi ste vi pobijedili. Mi ove godine slavimo 25 godina postojanja i drago mi je što smo se opet okupili na Sportskom danu,” rekao je general Klanac. Zahvalio je svim voditeljima studenata i kadeta te dodao da će se natjecanje nastaviti i iduće godine uz sudjelovanje nešto većeg broja ekipa. “Nadam se da vam je ovdje bilo ugodno i da ste stekli određenu sliku o Hrvatskom vojnom učilištu,” istaknuo je general Klanac i svima zaželio puno uspjeha u budućem radu te uputio čestitke za nadolazeće blagdane.
Za uspješnu organizaciju i provedbu svih natjecanja u dvoranama vojarne zaslužni su kineziolozi HVU-a, a kadeti i studenti potrudili su se da sve protekne u natjecateljskom i sportskom duhu. Iako je u prvom planu bilo druženje i upoznavanje te razmjena iskustava među kadetima i studentima, s najviše osvojenih zlatnih medalja ističe se Fakultet strojarstva i brodogradnje. Studenti FSB-a zauzeli su prva mjesta u košarci, šahu te u streljaštvu muški i ekipno. Drugi po broju osvojenih medalja je Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Petra Kostanjšak, Snimila: Marija Sever