Na HVU-u “Dr. Franjo Tuđman” promovirani časnici zdravstvene službe

Na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman” održana je 13. studenog svečana promocija 11. naraštaja Temeljne časničke izobrazbe – zdravstvene službe. Završilo ju je devet polaznika, kojima su uručene svjedodžbe, uvjerenja, izvodi iz odluke o dodjeli čina, časnički bodeži i značke o završenoj prvoj razini slijedno rastuće časničke izobrazbe.

Svečanosti je nazočio zapovjednik HVU-a general-pukovnik Mate Pađen, savjetnik načelnika GS OSRH za zdravstvo general-bojnik Boris Zdilar, zamjenik zapovjednika HVU-a brigadni general Blaž Beretin, načelnik Centra vojnih škola “Petar Zrinski” brigadir Damir Stručić i zapovjednik Časničke škole “Andrija Matijaš Pauk” brigadir Mirko Stošić.

Brigadir Stošić čestitao je novim časnicama i časnicima te naglasio da se školovanjem stječu potrebne kompetencije za obnašanje časničke dužnosti. General Zdilar također im je čestitao te istaknuo da je ponosan što su odabrali Hrvatsku vojsku kao jednu veliku obitelj.

Čestitke im je uputio i zapovjednik HVU-a: “Kao studenti medicinskog, stomatološkog i veterinarskog fakulteta morali ste proći opsežno i zahtjevno obrazovanje te ste uz mnogo truda i samoodricanja stekli akademski naziv. Dolaskom na Hrvatsko vojno učilište ‘Dr. Franjo Tuđman’ otvorili ste novo poglavlje u životu. Počeli ste izobrazbu kako biste postali časnici Hrvatske vojske te pridonijeli njezinu daljnjem razvoju. Ova svečanost dokazuje da ste i taj dio uspješno svladali.”

General Pađen naglasio je da će biti raspoređeni na radna mjesta unutar Hrvatske vojske, što im je novo poglavlje u životu, s novim izazovima. Liječnik i časnik dva su odgovorna i etična poziva, a ne zanimanja. Poručio im je da budu ponosni na sebe, samouvjereni i spremni na daljnja usavršavanja tijekom karijere.

Tekst: Zdravko Lovašen

Foto: Dražen Volarić