Natjecanje za najboljeg ročnika 20. naraštaja

U vojarni “123. brigade HV” u Požegi održano je natjecanje za najboljeg ročnika 20. naraštaja na dragovoljnom vojnom osposobljavanju. Najbolje rezultate postigao je ročnik Domagoj Šikić iz 2. obučne satnije, drugo mjesto osvojio je ročnik Petar Bruno Basić, također iz 2. obučne satnije, dok je trećeplasirani ročnik Karlo Jurišić iz 1. obučne satnije…

U Središtu za temeljnu obuku Zapovjedništva za obuku i doktrinu (ZOD) “Fran Krsto Frankopan” u vojarni “123. brigade HV” 5. je prosinca provedeno natjecanje za najboljeg ročnika 20. naraštaja na dragovoljnom vojnom osposobljavanju.
Natjecanje se provodi na stazi koju postavljaju instruktori, a sastoji se od 16 radnih točaka čija je svrha provjera znanja i vještina koje su ročnici stekli tijekom obuke. Svaka je radna točka proizišla iz određenog programskog područja koje uključuje kretanje, gađanje, zaštitu, komunikaciju i provjeru tjelesne spremnosti.

Natjecanju za najboljeg ročnika nazočili su zapovjednik Zapovjedništva za obuku i doktrinu “Fran Krsto Frankopan” brigadir Željko Šikić, o. d. prvog dočasnika ZOD-a časnički namjesnik Robert Moguš i prvi dočasnik OSRH časnički namjesnik Dražen Klanjec.

Najbolji ročnik 20. naraštaja je Domagoj Šikić iz 2. obučne satnije, drugo mjesto osvojio je ročnik Petar Bruno Basić, također iz 2. obučne satnije, dok je trećeplasirani ročnik Karlo Jurišić iz 1. obučne satnije.
Nagrade i pohvale najboljim ročnicima te prijelazni pehar Satniji iz koje je najbolji ročnik uručeni su 7. prosinca na postrojavanju povodom završetka obuke 20. naraštaja ročnika, a svi natjecatelji imaju prednost pri upućivanju na specijalističku vojnu obuku i prijmu u djelatnu vojnu službu OSRH.

OJI, Foto Josip Kopi