Obuka za zapovjednika desetine za opskrbu MS-a klase I i II

Obuka za zapovjednika desetine za opskrbu MS klase I i II provedena je od 25. siječnja do 5. veljače u Središtu za obuku i doktrinu logistike Zapovjedništva za potporu.

Polaznici su obučeni za samostalno vođenje i zapovijedanje desetinom tijekom provedbe svih taktičkih zadaća. Voditelj obuke bojnik Ivica Bekić pohvalio je polaznike zbog profesionalnog pristupa obuci, želje za stjecanjem novih znanja te im zaželio puno uspjeha u profesionalnom razvoju.

Sva četiri polaznika uspješno su svladala nastavni plan i program te stekla pravo na dobivanje potvrde o osposobljenosti za zapovjednika desetine za opskrbu MS klase I i II.

“Obuka ima visoke standarde i svojom kvalitetom unapređuje naš rad u postrojbama,” izjavio je polaznik obuke narednik Božidar Florijan, pripadnik 1. mehanizirane bojne Tigrovi Gardijske mehanizirane brigade. Dočasnik Florijan, inače Petrinjac, spomenuo je u razgovoru kako mu je kuća lakše oštećena u nedavnom potresu, ali ipak će morati napraviti određene popravke te s nestrpljenjem očekuje povratak u svoj grad.      

Tekst i foto: Goran Mažar