Parlamentarna skupština NATO-a posjetila HVU

Izaslanstvo Parlamentarne skupštine NATO-a posjetilo je 30. ožujka Hrvatsko vojno učilište “Dr. Franjo Tuđman”. Predvodila ga je predsjednica Parlamentarne skupštine NATO-a Madeleine Moon, a u njegovu je sastavu bio i voditelj Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini Miroslav Tuđman.

Domaćin posjeta bio je načelnik Glavnog stožera OSRH general zbora Mirko Šundov, a nazočili su i zapovjednici Hrvatske kopnene vojske, Hrvatske ratne mornarice, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman”, Zapovjedništva za potporu, Zapovjedništva specijalnih snaga te vojni izaslanici članica NATO-a akreditirani u Republici Hrvatskoj.

Predsjednica Parlamentarne skupštine NATO-a Madeleine Moon zahvalila je Republici Hrvatskoj kao pouzdanom partneru u NATO savezu. General Šundov govorio je o deset godina članstva Republike Hrvatske u NATO-u kao i o misijama u kojima Republika Hrvatska sudjeluje. Zapovjednik HVU-a general-bojnik Mate Pađen predstavio je Učilište, sveučilišne studijske programe, časničku i dočasničku izobrazbu te planove za transformaciju HVU-a u sveučilište.

Posjet su uveličali pripadnici Počasno-zaštitne bojne ceremonijalno-akrobatskim radnjama s naoružanjem.

Zdravko Lovašen, foto: HVU / Dražen Volarić