Polaznici Napredne dočasničke izobrazbe posjetili Pakrac

Polaznici 35. naraštaja Napredne dočasničke izobrazbe boravili su 23. rujna u nastavnom posjetu Pakracu, što je dio redovite nastave iz predmeta Vojna povijest.
Posjetili su Bučje te kod spomen-križa zapalili svijeću u spomen na žrtve logora. U Kusonjama su zapalili svijeću u spomen na žrtve maskara o čemu je svjedočio zapovjednik interventnog voda Škorpije Miroslav Vacek.
Pregled i osvrt na tijek zbivanja na području Pakraca za vrijeme Domovinskog rata održali su umirovljeni general Marijan Mareković, umirovljeni brigadir Božo Kožul i umirovljeni satnik Željko Špelić. Nastavni posjet Pakracu završen je obilaskom muzeja.
Uz polaznike 35. naraštaja Napredne dočasničke izobrazbe, u nastavnom posjetu boravio je i voditelj Napredne dočasničke izobrazbe časnički namjesnik Marinko Dalić, zapovjednici skupina stožerni narednici Ćamil Hasanović i Mario Čačić te predavač s HVU-a brigadir Damir Stručić.
Na Naprednoj dočasničkoj izobrazbi školuju se 43 dočasnika, među kojima su tri strana polaznika, iz Crne Gore i Republike Kosova.

Tekst: Zdravko Lovašen; Foto: Dočasnička škola