Dočasnici posjetili Pakrac i Lipik

Polaznici 36. naraštaja Napredne dočasničke izobrazbe boravili su 31. ožujka u nastavnom posjetu Pakracu i Lipiku, kao dijelu redovite nastave iz predmeta Vojna povijest. Tom su prigodom posjetili Bučje i kod spomen-križa zapalili svijeću u spomen na žrtve logora. U Kusonjama su zapalili svijeću u spomen na žrtve maskara o kojima je svjedočio zapovjednik interventnog voda Škorpije Miroslav Vacek. Nastavni posjet završen je obilaskom Muzeja grada Pakraca.
U Vijećnici Grada Lipika polaznike je primio dogradonačelnik Lipika Slobodan Katunar. Umirovljeni general-pukovnik Marijan Mareković održao je prezentaciju i upoznao polaznike sa zbivanjima na području zapadne Slavonije tijekom Domovinskog rata. Nastavni posjet nastavljen je obilaskom znamenitosti Lipika, lokacija na kojima su se odvijale borbe tijekom Domovinskog rata te posjetom Državnoj ergeli Lipik.
Uz polaznike 36. naraštaja Napredne dočasničke izobrazbe, u nastavnom posjetu sudjelovali su voditelj Napredne dočasničke izobrazbe časnički namjesnik Marinko Dalić, zapovjednik skupine stožerni narednik Danijel Hršak te nastavnik Vojne povijesti s HVU-a brigadir Damir Stručić.
Na Naprednoj dočasničkoj izobrazbi školuje se 28 dočasnika, od kojih su dva strana polaznika: iz Bosne i Hercegovine i Republike Makedonije.

Zdravko Lovašen, Foto: Dočasnička škola