Posjet Časničke škole roda veze ZSS-u

Polaznici 15. naraštaja Temeljne časničke izobrazbe specijalnosti roda veze boravili su u jednodnevnom nastavnom posjetu Zapovjedništvu specijalnih snaga (ZSS) u vojarni “Drgomalj” u Delnicama. Riječ je o sastavnom dijelu praktikuma iz predmeta Radio sustavi – V-3. Domaćin posjeta u ime Zapovjedništva specijalnih snaga bio je satnik Drago Stanković, načelnik Odjela SO-6 ZSS-a, koji je dočekao čelnika i voditelja 15. naraštaja bojnika Tomislava Kravaicu.
Polaznike je primio i pozdravio zapovjednik ZSS-a brigadir Perica Turalija sa suradnicima. Potom su se tijekom multimedijske prezentacije koju je održao satnik Stanković upoznali s ustrojem i razmještajem ZSS-a te svakodnevnim aktivnostima i zadaćama.
Naglasak prezentacije stavljen je na opremu komunikacijsko-informacijskih sustava koju koriste pripadnici Zapovjedništva specijalnih snaga u domaćim i međunarodnim aktivnostima (RU, RKP, VSAT, BICES i dr.).
Satnik Stanković upoznao je polaznike s važnošću implementacije Cilja sposobnosti F 1501. Naveo je da su 2015. uloženi veliki napori u opremanje te u provođenje funkcionalne obuke za korištenje novonabavljene opreme sukladno zahtjevima Cilja sposobnosti.
U Taktičko-operativnom centru polaznici su se upoznali s postojećom radnom i mobilnom komunikacijskom opremom koja se koristi u ZSS-u, a na postavljenom taktičko-tehničkom zboru sa specifičnom opremom i vozilima koja služe za uspostavljanje komunikacije između pojedinaca, zapovjedništava i grupa specijalnih postrojbi.

Tekst i foto: OJI