Posjet ratne škole Zapovjedništvu specijalnih snaga

Polaznici XIX. naraštaja Ratne škole “Ban Josip Jelačić” Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” posjetili su 22. veljače Zapovjedništvo specijalnih snaga u vojarni “Drgomalj”. Čelna osoba izaslanstva i voditelj studijskog programa bio je načelnik Ratne škole brigadir Krešimir Trstenjak, u pratnji nastavnika na Katedri strategije brigadira Željka Akrapa i kapetana bojnog broda Renata Žarkovića.
Polaznicima je dobrodošlicu zaželio zapovjednik ZSS-a brigadir Perica Turalija. Brigadir Trstenjak zahvalio mu je na gostoprimstvu te pojedinačno predstavio polaznike XIX. naraštaja Ratne škole.
U Vojničkom klubu vojarne operativni časnik ZSS-a kroz multimedijsku je prezentaciju upoznao goste s povijesti ZSS-a, misijom postrojbe i zadaćama važnim za misiju, sadašnjim i budućim ustrojem, područjem razmještaja ZSS-a, obukama koje se provode u specijalnim snagama, međunarodnoj vojnoj suradnji i operacijama potpore miru. Na kraju prezentacije uslijedila su brojna pitanja polaznika na koja su iscrpno odgovarali brigadir Turalija i načelnik Stožera – zamjenik zapovjednika ZSS-a pukovnik Mirko Bošnjak. Polaznicima je prikazan i promotivni film o povijesti nastanka i ustrojavanja današnjeg Zapovjedništva specijalnih snaga. Tijekom posjeta polaznici su obišli i spomen-područje, razgledali kapelicu u spomen na sedamdeset šest specijalaca poginulih tijekom Domovinskog rata, upisali se u knjigu ljetopisa te kod križa zapalili svijeću i odali počast svim poginulim pripadnicima specijalnih postrojbi Oružanih snaga Republike Hrvatske.

OJI