Predstavljeni češki JAS-39C Gripeni

U sklopu aeromitinga, tj. Dana otvorenih vrata zrakoplovnih baza Časlav i Prerov, predstavljen je novi avion u lovačkom sastavu čeških zračnih snaga – JAS-39C Gripen

Lovačka komponenta češkog ratnog zrakoplovstva opremljena je avionima JAS-39C Gripen, kao i vježbovnim dvosjednim inačicama JAS-39D. Taj podatak je u zadnjih pola godine predstavljao predmet brojnih rasprava na kojima se raspravljalo o nabavi, adaptaciji i brojnim postavljenim zahtjevima i normama koje je trebalo zadovoljiti za uspješno uvođenje Gripena u akivnu uporabu u redovima čeških zračnih snaga. Podsjetimo se na trenutak nekih važni događaja koji su prethodili konačnoj realizaciji “češkog” Gripena. Nakon što je, na temelju opsežne stručne studije, donesena odluka za nabavu Gripena kao budućeg lovca čeških zračnih snaga, definiran je i usvojen proizvodni program koji je u sebi sadržavao posebne elemente naručitelja. Tako je u Gripene za češko ratno zrakoplovstvo ugrađena elektronička oprema programirana posebnim softverom u koji su implementirani specifični parametri koje je definirao naručitelj. Cjelokupni proces proizvodnje aviona se odvija u SAAB-ovoj tvornici u Linköpingu u Švedskoj.

Prvi “češki” Gripen je poletio 18. listopada 2004., a češki piloti su, nakon obuke, na Gripenima počeli letjeti početkom 2005. godine. Prvi Gripen je u Češku došao u travnju, a isporuka će trajati do kolovoza 2005. godine. Preobuka čeških pilota-instruktora, uz opsežni program, izvodila se tijekom 80 letova. Voditelj čeških pilota-instruktora, pukovnik Petr Mikulenka, izjavio je kako je skupina čeških pilota-instruktora nakon preobuke u Švedskoj sposobna za daljnji prijenos specifičnih znanja i vještina na pilote-lovce čeških zračnih snaga te da je druga skupina iskusnih pilota-instruktora usvojila samo 35 specifičnih modova, tj. letačkih elemenata potrebnih za prijelaz na Gripena. Nakon što je uspješno završio preobuku, pukovnik Mikulenka zajedno sa svojim kolegom, pukovnikom Michaelom Boruvkom, predstavlja “nove” instruktore u češkim zračnim snagama. Iz razgovora s pukovnikom Mikulenkom o njegovoj letačkoj karijeri, nazire se iskusni lovački pilot koji je svoju letačku karijeru počeo 1987. godine te je do danas na lovcu MiG-21 ukupno naletio 1500 sati. Napominje kako je na MiG-u 21 vrlo teško letjeti te da gotovo cijelo vrijeme dok je u zraku treba intenzivno misliti na navigaciju i ostale esencijalne letne parametre. U navedenu konstataciju se dodatno uvjerio, kako kaže, otkako je postao pilot na Gripenu. Za razliku od MiG-a 21, tijekom leta na Gripenu gotovo cijelo vrijeme posada posvećuje proučavanju sustava i usredotočuje se na letački zadatak, dok sofisticirani uređaji za kontrolu i održavanje letnih parametara znatno “pomažu” pilotu te mu olakšavaju proces navigacije. Naravno, prvi stupanj obuke i “prvi letovi” na Gripenu izvodit će se u posebnom simulatoru.
Češka je na principu leasinga nabavila ukupno 14 Gripena (12 jednosjednih inačica C i dvije dvosjedne inačice D) na razdoblje od 10 godina (od 2005. do 2015. godine). Tom načinu nabave Gripena prethodilo je potpisivanje Sporazumnog ugovora (Memorandum of Understanding) koji su potpisli češka vlada i SAAB. Istim je ugovorom definirano kako potpunu odgovornost za održavanje Gripena preuzima tvrtka SAAB. Češka je tako postala prva država, članica NATO-a, koja je korisnik lovca četvrte generacije Gripen.

Taktičko-tehničke karakteristike Gripena dobro su poznate i može se istaknuti kako je riječ o izvanrednom nadzvučnom višenamjenskom lovcu četvrte generacije, izvanredne aerodinamičke koncepcije, najsuvremenije elektroničke opreme itd. Njegova spomenuta aerodinamička shema, koje se sastoji od temeljnog delta krila zajedno s cjelopokretnim canardima, najusavršeniji je produkt “švedske škole aerodinamike”. Naime, projekti JAS-35 Draken i JAS-37 Viggen predstavljaju starije generacije višenamjenskih nadzvučnih aviona na kojima je primijenjena aerodinamička shema “lomljenog” delta krila, kao i kombinacija “lomljenog” delta krila s canardima. Za razumijevanje aerodinamičkih značajki takve kombinacije uzgonskih i upravljačkih površina bilo bi potrebno malo dublje ući u temeljne principe aerodinamike kao i principe aerodinamike krila, a to bi zahtijevalo posebni članak. U svakom slučaju, primijenjena aerodinamička shema, zajedno sa suvremenim elektroničkim upravljačkim sustavima, Gripenu osigurava vrhunske manevarske sposobnosti pri svim brzinama, visinama i pri različitim konfiguracijama nošenog naoružanja. Gledajući konstrukcijski, Gripen pripada skupini lakih lovačkih aviona, čija masa iznosi (prazan) 78% mase praznog F-16, a masa mu je gotovo upola manja od aviona JAS-37 Viggen, F/A-18E/F Super Hornet i Dassault Rafale. Sustav za nadzor leta osigurava jednostavnije i sigurnije upravljanje avionom u odnosu na lovce prethodnih generacija. Gripenov radar ima look-down/shut-down mogućnost, a opremljen je i IR-OTIS IRST (Infra Red Search and Track) senzorom. Na posljednjoj inačici (C) su izvedene modifikacije, preko programa Batch 3, nakon kojih Gripen dobiva višefunkcijske prikaznike u boji, generatore kisika, pojačanu konstrukciju krila, usavršeniji softver i mogućnost dopune gorivom u zraku preko uvlačive sonde za punjenje.

Zrakoplovna baza Časlav – Dan otvorenih vrata (21. svibnja 2005.)

Zrakoplovna baza Časlav nalazi se 60-ak kilometara istočno od Praga, a 3,5 km sjeverno od gradića Časlav, u blizini sela Chotusice. Bivše čehoslovačko ratno zrakoplovstvo (Ceskoslovenske Letectvo) je tu bazu osnovalo kao bazu lovačkog zrakoplovstva za obranu zračnog prostora tadašnje Čehoslovačke. Nakon razdvajanja Češke i Slovačke 1993. godine, zrakoplovna baza Časlav zemljopisno ostaje u Češkoj, s istom ulogom, tj. kao 4. zrakoplovna baza lovačkog zrakoplovstva za obranu zračnog prostora Češke. Od samog njezinog osnutka, u njoj se nalaze avioni MiG-21 MF, MiG-21 UM i L-39 ZA. Helikopteri Mi-17 se rabe za razne oblike transporta.
Dvadesetprvog svibnja 2005. održan je Dan otvorenih vrata zrakoplovne baze Časlav, u čijem je sklopu održana i prva javna prezentacija Gripena, novog lovca češkog ratnog zrakoplovstva (Vzdusne Sily Armady Ceske Republiky – VzS ACR). Važno je napomenuti kako će “češki” Gripeni upravo biti smješteni u bazi Časlav. Program Dana otvorenih vrata se sastojao, kako to inače biva na danima otvorenih vrata zrakoplovnih baza u svijetu, od aeromitinga sa svojim letačkim dijelom i stajankom domaćih i gostujućih zrakoplova. Kao domaćini, posebno su se istaknuli avioni MiG-21 MF i MiG-21 UM te školsko-borbeni avion domaće proizvodnje L-39 Albatros. Budući da se ujedno proslavljala i godišnjica zrakoplovne baze Časlav, nekoliko 21-ica je bilo obojano u prigodnu shemu. Po prigodnom bojanju aviona Česi su i te kako poznati i jedinstveni te s nekoliko specifičnih (ponekad i komičnih) shema i motiva, doslovno ožive “duh stare 21-ice”. Specifične sheme se inače rabe za obilježavanje raznih godišnjica vezane uz zrakoplovstvo. Nove sheme, kao i razne nove detalje u bojanju (kao i tipove boja), prvi uočavaju vrhunski entuzijasti, od kojih su najpoznatiji maketari, koji doslovno “upijaju” svaki detalj kako bi ih što vjernije prenijeli u smanjenom mjerilu na svoju maketu. MiG-21 postaje sve atraktivniji jer ga je gotovo nemoguće više vidjeti na europskim aeromitinzima, a u Časlavu izvodi jedne od posljednjih letova. Naime, u sklopu prezentacije Gripena, simbolično je najavljeno povlačenje MiG-21 iz redova čeških zračnih snaga. Česi imaju izrazito istančan “sluh” za tehniku uopće, a zrakoplovstvo, kao najsloženiji dio tehnike, kod njih zauzima posebno mjesto. O tome najbolje svjedoči i ide u prilog činjenica kako je Dan otvorenih vrata u Časlavu (od 9.00 do 18.00) posjetilo 150 000 ljudi!

Letački program je bio iznimno bogat, a dominirali su predstavnici čeških zračnih snaga. Otvorenje Dana otvorenih vrata i pozdrav publici obilježeno je uzlijetanjem, preletom slijetanjem dva MiG-21 i tri L-39 Albatrosa. Uslijedilo je nekoliko kombiniranih preleta (MiG-21 i tri L-39, dva MiG-21 i jedan MiG-21 UM itd.). Posebnu pozornost publike privukao je L-159 ALCA (Advanced Light Combat Aircraft), koji je u shemi tvorničkih boja prezentirao svoje manevarske sposobnosti. U helikopterskom letačkom programu sudjelovao je Mi-24 čeških zračnih snaga koji je, kao i na brojnim aeromitinzima u Češkoj i izvan nje, izvodio manevre koji nisu uobičajeni za tako velike i teške helikoptere. Na stajanci su također dominirali zrakoplovi češkog ratnog zrakoplovstva, a među gostujućim zrakoplovima isticali su se Luftwaffeov F-4F Phantom II., F-16 belgijskih zračnih snaga itd.
Posebnu pozornost istinskih zaljubljenika u zrakoplovstvo privukao je MiG-15 češkog ratnog zrakoplovstva. Podsjetimo se, bivša Čehoslovačka je 1951. u redove zračnih snaga počela uvoditi tada moderne lovce MiG-15. Češke MiG-29 je moguće vidjeti samo u nekoliko zrakoplovnih muzeja, a njegovo sudjelovanje u letačkom programu ili na stajanci nekog aeromitinga je prošlost. Ista situacija vrijedi i za legendarne MiG-ove 23. Nakon razdvajanja Češke i Slovačke, svaka nova država je dobila jednak broj 29-ki, tj. po 9 komada (osam jednosjeda i jedan dvosjed).

Na Danu otvorenih vrata u Časlavu sudjelovala je i grupa zrakoplovnih modelara koja se sa svojim modelima aviona iz I. svjetskog rata vrlo učinkovito predstavila u zanimljivom programu. Naime, simulirana je realna situacija zrakoplovnog napada na zemaljske ciljeve iz vremena I. svjetskog rata, kao i zračna borba lovaca (dogfight) iz tog vremena. U zadnjih nekoliko godina, na češkim aeromitinzima se vrlo učinkovito predstavlja višenamjenski helikopter W-3A Sokol, poljskog proizvođača PZL Swidnik. Taj helikopter sjedinjuje mnoge odlike suvremenih helikoptera slične klase, a nastao je na temelju konstrukcije legendarnog Mil Mi-2 Hoplite. Na najnovijim inačicama je ugrađena avionika zapadnog podrijetla, čime je ovaj helikopter mnogo dobio na kompatibilnosti sustava sa zapadnim helikopterima iste kategorije. Prvi od pet prototipova je poletio 16. studenog 1979.g., a drugi, na kojem su obavljene mnoge promjene, 6. svibnja 1982. Nakon dvije godine ostala tri helikoptera također uspješno izvode svoje letove te proizvodnja počinje 1985. Sličnosti s Mi-2 su očite u “slaganju” konfiguracije konstrukcije helikoptera, tj. oba imaju dva turbinska motora smještena jedan pored drugog na vrhu trupa helikoptera, tricikl podvozje itd. W-3A Sokol pokreću dva turbinska motora (čiji je izlaz preko transmisije spojen na vratilo glavnog rotora) PZL Rzeszow TWD-10W, koji su mnogo snažniji od Hopliteovih motora Isotov.
Dan otvorenih vrata u Časlavu se zatvorio skupnim preletom svih letjelica koje su sudjelovale u letačkom programu, a istodobno je i najavljen i “drugi dio” prezentacije Gripena, tj. Dan otvorenih vrata baze Prerov koji je uslijedio nakon sedam dana.

Zrakoplovna baza Prerov – Dan otvorenih vrata (28. svibnja 2005.)

Zrakoplovna baza Prerov predstavlja kombiniranu zrakoplovnu bazu, tj. bazu u kojoj su smještene eskadrile aviona i helikoptera. Smještena je 80-ak kilometara sjeverno od Brna (prema Olomucu). Za razliku od Časlava, koja predstavlja bazu lovačke eskadrile, u zrakoplovnoj bazi Prerov se nalaze avioni za djelovanja po zemaljskim ciljevima, tj. jurišno zrakoplovstvo. U letačkom programu su dominirali kombinirani programi helikoptera Mi-24 i Mi-17. Prvo je jedan Mi-24 demonstrirao napad na određeni cilj, čiji je imaginarni topovski rafal vrlo učinkovito predstavljen serijom malih eksplozija barutnih punjenja smještenih na neposrednoj površini zemlje. Nakon toga, demonstrirano je iskrcavanje postrojbi za posebna djelovanja, čiji se pripadnici iskrcavaju iz dva Mi-24 na neprijateljsko područje, dok jedan Mi-24 kruži u neposrednoj blizini pružajući im neposrednu potporu. Nakon obavljene zamišljene akcije, Mi-24 se vraćaju zajedno s Mi-17 čija je uloga preuzeti ranjenike. Cijelo to vrijeme jedan Mi-24 patrolira u neposrednoj blizini, pružajući im vatrenu zaštitu. Nakon manje stanke, vraćaju se četiri Mi-24 na ekstremno maloj visini, “pročešljavajući” cijeli teren. Vjerujem da je to najvjerodostojnija letačko-borbena demonstracija borbenog helikoptera Mi-24, kao i njegovih vrhunskih borbenih mogućnosti i borbene agilnosti. Jedan Mi-24 je bio obojan u posebnu prigodnu shemu bojanja te je sudjelovao u zasebnom “solo” letačkom programu.

Od gostujućih helikoptera posebno se učinkovito predstavio Agusta A-109. Također, u letačkom programu je sudjelovao i privatni helikopter Robinson R-22. W-3A Sokol, koji je sudjelovao na Danu otvorenih vrata Časlava, upravo je baziran u Prerovu te je u svojoj bazi priredio vrhunski letački program. S druge strane, iz baze Časlav su doletjela dva MiG-21 MF čiji je program prepoznatljiv po brzim preletima i ne baš nekim posebnim manevarskim točkama. No ipak, MiG-21 izaziva najjače ovacije publike gdje god da se pojavi s bilo kakvim letačkim programom. Od domaćih aviona, u letačkom programu su sudjelovali L-39 Albatros i L-159 ALCA sa sličnim letačkim programom kao u Časlavu. Posebnu pozornost u letačkom programu je zasigurno privukao F-16 belgijskog ratnog zrakoplovstva koji je vrlo učinkovito demonstrirao sve letne značajke tog i te kako agilnog lovca. Na kraju letačkog programa, na opću radost ponosne domaće publike, pojavio se Gripen. Uz seriju preleta i demonstraciju manevarskih sposobnosti, izveo je i touch-and-go, kao i slijetanje uz rulanje, zaokret i ponovno uzlijetanje.
Stajanka u Prerovu je bila doista popunjena letjelicama za koje se moglo samo poželjeti da sudjeluju u letačkom programu. Tako se od domaćeg zrakoplovstva predstavio Su-22 Fitter, za koji je prava rijetkost da je još igdje uopće viđen (osim u zrakoplovnim muzejima). Naravno, okupirali su ga brojni istinski zrakoplovni entuzijasti i maketari koji su i te kako svjesni bogate prošlosti tog, po mnogočemu specifičnog aviona. Mogli su se ćuti komentari i zaključci kako je Fittera moguće u letačkom programu vidjeti još samo na aeromitinzima u Poljskoj.

Na stajanci se zatekao i domaći školsko-borbeni avion L-29 Delfin, za koji je također pravi nedostatak što nije sudjelovao u letačkom programu.
Gripen je, u sklopu prezentacije, imao posebni “štand” na kojem su se mogle dobiti podrobnije informacije o novom češkom lovcu.
Od gostujućih aviona posebno su se istaknula dva Mirage 2000 francuskog ratnog zrakoplovstva, od kojih je jedan bio obojan u prigodnu shemu. Mirage 2000 je avion s aerodinamičkom konfiguracijom “čistog” delta krila te aerodinamičke značajke aviona s tom konfiguracijom upućuju na avion s izvanrednim i atraktivnim manevarskim sposobnostima. No, na žalost mnogih, Mirage 2000 je samo plijenio pozornost na stajanci. Njemačko ratno zrakoplovstvo (Luftwaffe) se predstavilo s dva Tornada, koji također nisu sudjelovali u letačkom programu. Na Danu otvorenih vrata u Prerovu svoj program su predstavile i razne zemaljske popratne službe, bez kojih bi operativnost aerodroma i letjelica bila gotovo nemoguća. Tako su svoju spremnost i visoku razinu uvježbanosti demonstrirale vatrogasne postrojbe, protuterorističke i carinske policijske postrojbe zajedno s vrhunski dresiranim psima itd.

Ovim manifestacijama Češka je još jednom potvrdila (što se inače događa iz godine u godinu) svoj status države s visoko izraženom zrakoplovnom kulturom i interesom za zrakoplovstvo uopće. Tu činjenicu najbolje potvrđuju statistički podaci po kojima se može vidjeti kako je Časlav posjetilo 150 000 ljudi, a Prerov gotovo 300 000 ljudi! Početkom rujna je CIAF 2005. (Czech International Air Fest) te se sa sigurnošću možemo nadati kako će Česi opet prirediti vrhunski aeromiting s raznim zrakoplovima iz mnogih zrakoplovstava svijeta.

Napisao i snimio Danijel VUKOVIĆ