Pripadnici OSRH na 7. Memorijalu hrvatskih snajperista Grom 2016.

Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Osječko-baranjske županije organizirala je povodom proslave Dana neovisnosti Republike Hrvatske na osječkom strelištu “Pampas” 7. Memorijal hrvatskih snajperista Grom 2016. Manifestacija je u natjecateljskom dijelu okupila ponajbolje vojne i policijske strijelce, lovce, branitelje, dragovoljce i civilne strijelce u disciplinama: snajperska puška, jurišna puška i lovački karabin. Ove se godine prijavio rekordan broj natjecatelja (101) i ekipa (25).
Oružane snage RH predstavljalo je sedam ekipa: iz Središnjice obavještajnog djelovanja (SOD), Zapovjedništva specijalnih snaga (ZSS), dvije ekipe iz Pješačke pukovnije ZOD-a “Fran Krsto Frankopan”, te po ekipa Gardijske oklopno-mehanizirane brigade, Gardijske motorizirane brigade i Vojne policije.
Natjecatelji su gađali ciljeve na udaljenosti od 100 i 300 metara. Pripadnici OSRH nadnarednik Ivica Jurić (PPZO) i desetnik Stjepan Hess (SOD) osvojili su prvo i drugo mjesto u najprestižnijoj disciplini snajper 300 m. Na svečanosti koja je uslijedila proglašeni su pobjednici, organiziran je bogat kulturno-umjetnički program, a pripadnicima Prvog samostalnog zrakoplovnog voda uručena je Nagrada za životno djelo “Ivica Repušić”, koja nosi ime po jednom od prvih dragovoljaca poginulih u Domovinskom ratu. 

OJI