Prvenstvo OSRH u disciplinama za provjeru tjelesne spremnosti

Svečanom je podjelom medalja najuspješnijima 22. listopada na nogometnom igralištu splitske vojarne “Sveti Nikola” zatvoreno Prvenstvo Oružanih snaga RH u disciplinama za provjeru tjelesne spremnosti. Prvenstvo održano od 20. do 22. listopada na sportskim terenima u Lori okupilo je 73 pripadnika i šest pripadnica iz svih grana OSRH. Natjecanja su se provodila pojedinačno u muškoj i ženskoj konkurenciji, u disciplinama koje su kriteriji za redovitu provjeru tjelesne spremnosti u OSRH: sklekovi na tlu, pregibi trupa (trbušnjaci) i trčanje na 3200 metara. Osnovni kriterij za sudjelovanje u natjecanju je 270 bodova na jednoj od redovitih provjera tijekom 2014. godine.
U jedinstvenoj kategoriji (muškarci) prvo je mjesto osvojio vojnik Marin Dvorski s 365 bodova; drugo je mjesto osvojio časnički namjesnik Željko Bilandžić s 365 bodova; treće je osvojio stožerni narednik Zoran Jozić s 350 bodova.
Najbolja je u jedinstvenoj kategoriji  (žene) kadetkinja Barbara Prša s 317 bodova; drugo je mjesto osvojila vojnikinja Andreja Jurić (GOMBR) s 302 boda; na trećem je natporučnica Andreja Lipovac s osvojenim 301 bodom.
Zlatnu medalju i pobjednički pehar u apsolutnoj kategoriji osvojio je vojnik Marin Dvorski s 389 bodova; srebrna medalja pripala je vojniku Leonu Magovcu (BNBKO) s 368 bodova; broncu je osvojio skupnik Igor Levatić s 365 bodova.             
Nakon podjele medalja i pehara najuspješnijima, sudionicima se obratio izaslanik načelnika GS OSRH načelnik Stožera – zamjenik zapovjednika Hrvatske ratne mornarice kapetan bojnog broda Milan Blažević: “Sport zauzima istaknuto mjesto u svakodnevnom funkcioniranju Oružanih snaga. Cilj tjelovježbe u sustavu obuke, rekreacije i sporta u OSRH jest podizanje borbene spremnosti OSRH razvojem tjelesnih sposobnosti i stjecanje specifičnih motoričkih znanja i navika koje se koriste u sustavu obuke, izobrazbe, slobodnog vremena i ostalih profesionalnih djelatnosti pripadnika OSRH.(…) No, svrha sportskih natjecanja poput ovog Prvenstva nije samo provedba planske aktivnosti ili da se najuspješniji ovjenčaju medaljama. Osobit je značaj takvih nadmetanja prije svega u cilju koji odredimo i koji nas potiče na usavršavanje vještina i sposobnosti. Naravno, posebno je značajan i društveni segment sportskih susreta zbog kojih smo bogatiji i bez ovih sjajnih medalja. Stoga najboljima čestitam na postignutim rezultatima, ali i svima vama na izvrsnosti,  ustrajnom radu i timskom duhu!”


Najbolji su ostvareni rezultati po kategorijama:

ŽENE
kadetkinja Barbara Prša (HVU), 317 bodova (kategorija do 26 godina)
natporučnica Andreja Lipovac (Pukovnija VP-a) 301 bod (kategorija 27 plus)

MUŠKARCI
vojnik Ivan Zvonar (GMTBR), 336 bodova (u kategoriji od 18 do 21 godinu)
vojnik Marin Dvorski (GMTBR), 365 bodova (u kategoriji od 22 do 26 godina)
skupnik Igor Levatić (ZSS), 340 bodova (kategorija od 27 do 31 godinu)
vojnik Tomica Detić (GMTBR), 317 bodova (kategorija od 32 do 36 godina) desetnik Dalibor Vondra (SOD), 328 bodova (kategorija od 37 do 41 godinu)
stožerni narednik Zoran Jozić (PZB), 350 bodova (kategorija od 42 do 46 godina)
časnički namjesnik Željko Bilandžić (GMTBR), 365 bodova (kategorija od 47 do 51 godine).


Tekst i fotografije: M. Siriščević