Prvenstvo OSRH u krosu

U Petrinji je 27. travnja u organizaciji Gardijske motorizirane brigade HKoV-a održano 17. prvenstvo OSRH u krosu. Sudjelovala su 94 natjecatelja (19 žena i 75 muškaraca) više ustrojstvenih cjelina OSRH. Uz jedinstvene ekipne kategorije za muškarce i žene, natjecanja su održana i u pojedinačnim kategorijama: žene, muški mlađi seniori, muški stariji seniori, muški veterani, muški apsolutna kategorija.
Zahtjevna staza u okolici Petrinje bila je duga četiri kilometra za žene i osam za muškarce, a osim visoke kondicije, od natjecatelja je tražila i dobru ravnotežu te reakciju.
Prvo mjesto ekipno u objema je konkurencijama osvojila Gardijska motorizirana brigada, a pojedinačno najbolji su bili narednica Valentina Županić (Bojna veze, žene), vojnik Nikola Špoljar (GMTBR; apsolutna, mlađi seniori), narednik Darko Dolovski (SOD, stariji seniori) i narednik Danijel Katalenić (ZzP, veterani).
Prvenstvo je u vojarni “Pukovnik Predrag Matanović” završeno uručenjem medalja i pehara najuspješnijim pojedincima i ekipama te zahvalnica voditeljima ekipa. Postrojenim natjecateljima te organizatorima prigodno se obratio izaslanik načelnika GS OSRH načelnik Stožera GMTBR-a brigadir Tihomir Kundid te istaknuo zadovoljstvo organizacijom i postignutim rezultatima.

Tekst i foto: Domagoj Vlahović