Prvi dočasnik SHAPE-a posjetio hrvatske vojnike na Kosovu

Prvi dočasnik Savezničkog zapovjedništva za operacije (ACO) pri Vrhovnom zapovjedništvu savezničkih snaga u Europi (SHAPE) časnički namjesnik Davor Petek obišao je tijekom službenog posjeta mirovnoj operaciji KFOR pripadnike hrvatskog kontingenta.
Časničkog namjesnika Peteka u pratnji hrvatskog predstavnika u KFOR-u brigadira Roberta Suntešića dočekali su u kampu “Bondsteel” pripadnici 25. HRVCON-a, kojim zapovijeda bojnik Dubravko Radić.
Pripadnici jubilarnog HRVCON-a upoznali su časničkog namjesnika Peteka sa svakodnevnim zadaćama koje izvršavaju s ciljem održavanja sigurnosti te slobode kretanja na cijelom području odgovornosti KFOR-a. Poseban interes časničkog namjesnika Peteka bio je vezan uz poboljšanje i unapređenje dostignutih vojnih sposobnosti i vještina pripadnika OSRH u toj mirovnoj operaciji.
Zadovoljstvo i ponos pripadnika hrvatskog kontingenta još su veći jer ih je posjetio pripadnik Oružanih snaga RH koji je sudionik Domovinskog rata i pripadnik pobjedničke Hrvatske vojske, najviše pozicioniran dočasnik NATO-a te prvi neamerikanac kojem je povjereno obnašanje te važne dužnosti na strateškoj razini Saveza.
Na kraju druženja časnički namjesnik Petek zahvalio je pripadnicima HRVCON-a na sudjelovanju i doprinosu u mirovnoj operaciji KFOR. Posebno je zahvalio brigadiru Suntešiću na organizaciji posjeta te bojniku Radiću na gostoprimstvu i korisno provedenom vremenu sa svim pripadnicima kontingenta, a prije svega s kralježnicom OSRH – dočasnicima.

OJI