Povratak 23. kontingenta iz operacije KFOR

Iz operacije potpore miru KFOR, u 91. zrakoplovnu bazu HRZ-a i PZO-a vratili su se 29. ožujka pripadnici 23. HRVCON-a na čelu sa zapovjednikom kontingenta pukovnikom Marijanom Skorijom. U ime zapovjednika 91. zb dočekao ih je i zaželio im dobrodošlicu načelnik Stožera i ujedno zamjenik zapovjednika brigadir Nikola Mostarac.
Brigadir Mostarac čestitao je pripadnicima 23. HRVCON-a na profesionalno izvršenoj zadaći sudjelovanja u operaciji potpore miru te najistaknutijima uručio pohvale i nagrade. Za uspješno obavljanje zadaće te ostvarene iznadprosječne rezultate i dostojanstveno predstavljanje Oružanih snaga Republike Hrvatske, načelnik GS OSRH general zbora Mirko Šundov pismeno je pohvalio natporučnika Marijana Juneka, dok je zamjenik načelnika GS OSRH general-pukovnik Drago Matanović nagradio nagradnim dopustom u trajanju od pet radnih dana skupnika Dejana Maticu.
Oružane snage RH od 2009. uspješno sudjeluju u NATO-ovoj operaciji potpore miru KFOR. Pripadnici HRZ-a i PZO-a s dvama transportnim helikopterima obavljaju letačke zadaće u samom području operacije u kojoj sudjeluje ukupno 30 zemalja. Temeljna je zadaća HRVCON-a prijevoz snaga KFOR-a, VIP osoba i tereta. Pripadnici HRVCON-a smješteni su u američkoj bazi “Bondsteel”, Ferizaj/Uroševac, a nalaze se pod izravnim zapovijedanjem zapovjednika KFOR-a general-bojnika Giovannija Funga.

OJI, Foto: HRZ i PZO