Svečanost povodom umirovljenja pripadnika Sokolova

U vojarni “132. brigade Hrvatske vojske Našice” održana je 18. prosinca svečanost povodom ispraćaja u mirovinu trojice pripadnika 1. mehanizirane bojne Sokolovi – razvodnika Bojana Mihaljevića, razvodnika Krunoslava Terzića te razvodnika Darka Jurkovića.

Pred postrojenim Sokolovima pročitani su životopisi trojice dočasnika, uručene im zahvalnice i grbovi Sokolova, a ispraćeni su uzvikom “Jednom Sokol, uvijek Sokol!”   

Poziv za cijeli život

“Biti hrvatski vojnik poziv je za cijeli život. Mi, hrvatski vojnici, ne zaboravljamo. Mi smo braća, a brat ne možete prestati biti,” rekao je zapovjednik bojne Sokolovi pukovnik Robert Poljak te naglasio važnost svečanog i dostojanstvenog ispraćanja pripadnika OSRH u mirovinu: “Ovo je prvi put da smo organizirali svečanost povodom ispraćaja naših pripadnika u mirovinu. No, u budućnosti namjeravamo takvu svečanost uvesti kao pravilo jer ona potiče osjećaj ponosa, jača se duh zajedništva i vojnici se identificiraju sa svojom postrojbom, a umirovljeni pripadnici imaju osjećaj da je njihov rad tijekom karijere cijenjen. U budućnosti namjeravamo na svečanost pozvati i obitelji umirovljenih pa će tako i njihova djeca imati priliku nazočiti odavanju priznanja svojim roditeljima.”   

Lada Puljizević

Foto: Mladen Čobanović