U Novigradu otkrivena spomen-ploča pripadnicima 145. brigade HV-a

U Novigradu Dalmatinskom 24. rujna svečano je otkrivena spomen-ploča pripadnicima 145. brigade HV-a (Dubrava – Zagreb) poginulim na tom dijelu bojišta.
Događaju je, uz načelnika Općine Novigrad, pripadnike i članove Udruge 145. brigade HV-a te mještane Novigrada, nazočio izaslanik načelnika Glavnog stožera OSRH general-bojnik Mladen Fuzul, zapovjednik Zapovjedništva za potporu.
General Fuzul istaknuo je važnost prisjećanja na sve one koji su u Domovinskom ratu – hrvatskom oslobodilačkom ratu, uložili sve što su imali, svoje živote, i čiji se grobovi i mjesta pogibije danas posjećuju širom Hrvatske, od Vukovara do Dubrovnika. Naglasivši kako je 145. brigada HV-a na oltar domovine položila 41 svojeg pripadnika, general Fuzul istaknuo je: “Svim poginulim hrvatskim braniteljima, čije grobove znamo ili im je posljednje počivalište još uvijek nepoznato, zaželimo spokoj i mir, sjećajmo ih se i ne dopustimo da sloboda i neovisna hrvatska država zbog koje su poginuli bude više ikad ugrožena.”
Spomen-ploču otkrio je nećak poginulog Dražena Gvozdanskog, zajedno s predsjednikom Udruge veterana 145. brigade HV-a i ratnim zapovjednikom 145. brigade HV-a.
Na kraju svečanosti delegacije su ispred spomen-ploče položile vijence i zapalile svijeće.

Tekst/foto: Domagoj Franić / Udruga 145. brg HV-a