Vojna policija darivala pacijente Zavoda za dječju hematologiju i onkologiju

Kako bi pacijentima Zavoda za dječju hematologiju i onkologiju “Dr. Mladen Ćepulić” u Zagrebu uljepšali blagdan sv. Nikole, pripadnici 1. satnije Vojne policije Pukovnije Vojne policije posjetili su 6. prosinca Kliniku za tumore te bolnici uručili donaciju, a djeci prigodne poklone.

Prikupljanje donacije inicirao je zapovjednik Satnije bojnik Marin Jerković, a svih 112 pripadnika rado se odazvalo humanitarnoj akciji.

“Kao što smo prošle godine donirali djecu u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj ulici, tako smo ove godine odlučili donirati Zavod za dječju hematologiju i onkologiju. Ukupno 112 pripadnika 1. satnije skupilo je novac, od bolnice smo dobili informacije što im točno treba za njihov vrtić i školu te smo to i kupili, a uručili smo i božićne pakete svakom djetetu koje je ovdje. Djeca su bila oduševljena, jako znatiželjna, pokazala su da vole vojsku. Iznimno smo zadovoljni što smo realizirali akciju jer ipak su ovo mali borci,” rekao je bojnik Jerković.

Donaciju je u ime bolnice primila pročelnica Zavoda za dječju onkologiju i hematologiju doc. dr. sc. Jasminka Stepan Giljević te predstojnik Klinike za tumore dr. sc. Ivan Milas, zahvalivši pritom Hrvatskoj vojsci na hvalevrijednoj akciji.

“Ovo je suradnja koja traje drugu godinu i koncipirana je na davanju ljubavi djeci u smislu poklona, no važna nam je i donacija potrošne robe s obzirom na to da je riječ o odjelu s povišenim standardom njege i kvalitete života. Osim toga, dolaskom vojske na odjel djeci pokazujemo da postoji i drugi, normalan život osim ovog bolničkog,” rekla je doktorica Stepan Giljević.

Predstojnik Klinike za tumore posebno je istaknuo važnost donacije te rekao kako Hrvatska vojska, kao ni sama bolnica, ne obiluju materijalnim sredstvima.

“Ako su nešto izdvojili, to je sigurno od srca i to za najranjiviju i najslabiju populaciju, a to su djeca oboljela od malignih bolesti. Velika hvala Hrvatskoj vojsci,” poručio je doktor Milas.

Martina Butorac

Foto: Tomislav Brandt