Vojnici uredili školu u Ninu

”S obzirom na okolnosti u kojim se nalazimo, naša zahvalnost Hrvatskoj vojsci još je i veća jer su svojim nesebičnim radom u vrijeme socijalne distance pronašli način kako uljepšati povratak naših najmlađih učenika u školske klupe,” poručila je ravnateljica Osnovne škole ”Petar Zoranić“ u Ninu Kata Knežević 

Pripadnici Hrvatske vojske ponovno su pokazali kako su uvijek spremni staviti se na raspolaganje svojim građanima. Ovogodišnji program Dana Hrvatske vojske odvio se uz pridržavanje propisanih zdravstvenih mjera i mjera ponašanja zbog epidemije koronavirusa te je naglasak obilježavanja bio na humanitarnim projektima Hrvatske vojske u lokalnoj zajednici. Tim su povodom pripadnici 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iz vojarne ”Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku od 19. do 26. svibnja sudjelovali u uređenju okoliša i pročelja zgrade Osnovne škole ”Petar Zoranić“ u Ninu. 

U dvorištu škole u Ninu posađene su masline, pokošena trava te obojene klupe i rukohvati, a uređeno je i pročelje zgrade uz postavljanje novog natpisa imena škole. U radovima je sudjelovalo 10-ak pripadnika 93. krila, a potporu u provedbi aktivnosti dali su Zadarska županija i Inženjerijska bojna Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske.

Po završetku radova održana je prezentacija rezultata na kojoj su bili zapovjednik 93. krila brigadir Željko Ninić, ravnateljica Osnovne škole ”Petar Zoranić“ Nin Kata Knežević, župan Zadarske županije Božidar Longin, izaslanik gradonačelnika Grada Nina Jozo Mustač, djelatnici škole i ostali uzvanici.

Pomogli zajednici

“Čast nam je što smo svojim skromnim doprinosom kao postrojba Hrvatske vojske pomogli zajednici u kojoj živimo i radimo,” rekao je brigadir Željko Ninić iskazavši zadovoljstvo trudom i zalaganjem koje su pokazali pripadnici 93. krila. 

“Sretan sam što je ovom akcijom još jednom potvrđena odlična suradnja Zadarske županije i Oružanih snaga. Puno je kvalitetnih projekata iza nas, posebno onih koji se odnose na obilježavanje obljetnica Domovinskog rata,” poručio je župan Božidar Longin naglasivši kako su upravo pripadnici Hrvatske vojske oni na čiju se pomoć može računati u svim situacijama.

“S obzirom na okolnosti u kojim se nalazimo, naša zahvalnost Hrvatskoj vojsci još je i veća jer su svojim nesebičnim radom u vrijeme socijalne distance pronašli način kako uljepšati povratak naših najmlađih učenika u školske klupe,” kazala je ravnateljica škole Kata Knežević. 

U ime Grada Nina pripadnicima Hrvatske vojske zahvalio je i izaslanik gradonačelnika Jozo Mustač. 

Na kraju prezentacije 93. krilu uručene su zahvalnice, a u glazbenom dijelu nastupio je  Tamburaški orkestar KUD-a ”Branimir“ iz Nina. 

Doris Ravlić

Snimio Tomislav Brandt