Zamjenik načelnika Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH posjetio HVU

Zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” general-bojnik Mate Pađen sa suradnicima primio je 7. studenog u službeni posjet zamjenika načelnika Zajedničkog stožera Oružanih snaga Bosne i Hercegovine general-bojnika Ivicu Jerkića s pratnji izaslanstva.

Generali Pađen i Jerkić razgovarali su o unapređenju suradnje na polju vojne izobrazbe s ciljem povećanja broja polaznika iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine na Hrvatskom vojnom učilištu.

Dekan HVU-a brigadir Boženko Đevoić održao je prezentaciju o povjesnici, misiji, organizacijskoj strukturi, studijskim programima, izobrazbi časnika i dočasnika, vojnoj suradnji te viziji razvoja Učilišta. Prezentaciji je nazočio i zamjenik zapovjednika HVU-a brigadni general Ivan Turkalj, načelnik Centra vojnih škola “Petar Zrinski” brigadir Damir Stručić i vojni izaslanik Republike Hrvatske u BiH brigadir Marin Gregorović.

General Jerkić održao je polaznicima 22. naraštaja Ratne škole “Ban Josip Jelačić” predavanje o značaju i ulozi Oružanih snaga Bosne i Hercegovine za zemlju i regiju, nakon čega je odgovarao na pitanja. Upisao se i u Knjigu dojmova Ratne škole te fotografirao s polaznicima 22. naraštaja.

Predavanju je nazočio i general Turkalj, brigadir Gregorović, vojni izaslanik BiH u RH brigadir Mato Đukić, brigadir Đevoić, prodekan za izobrazbu brigadir Miro Čolić, načelnik Ratne škole brigadir Mijo Kožić te nastavnici na Katedri strategije brigadir Marinko Lozančić i brigadir Darko Skuliber.

Ratna škola / Zdravko Lovašen

Foto: Dražen Volarić