Završetak 8. naraštaja dočasničke izobrazbe vojnih specijalista  

U vojarni “123. brigade HV” u Požegi održana je 2. listopada svečanost povodom završetka 8. naraštaja dočasničke izobrazbe vojnih specijalista Dočasničke škole “Damir Tomljanović Gavran” Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman”

Izobrazba je provedena od 14. rujna do 2. listopada. Pohađalo ju je 23 polaznika kojima su na završnoj svečanosti uručena uvjerenja o završetku izobrazbe, svjedodžbe te odluke o dodjeli čina skupnika.

Svečanosti je nazočio načelnik Centra vojnih škola “Petar Zrinski” brigadir Damir Stručić, zamjenik zapovjednika Dočasničke škole pukovnik Goran Ozanjak te instruktori DŠ-a koji su proveli izobrazbu.

Dočasnička izobrazba vojnih specijalista namijenjena je djelatnim vojnim osobama na dočasničkim i vojničkim dužnostima, državnim službenicima i namještenicima iz OSRH i osobama s tržišta rada. Kandidate se osposobljava u temeljnim znanjima i vještinama potrebnim za vođenje tima ili skupine i obnašanje dočasničkih dužnosti specijalističkih znanja. Nastavni sadržaji osiguravaju uspješan prijelaz iz statusa vođenog u status vođe.

Cilj izobrazbe je stjecanje kompetencija za obnašanje dužnosti vojnih specijalista – dočasnika od kojih su najvažnije: BITI vođa vojnika, ZNATI odgovoriti na postavljenu zadaću, zahtjev i izazov kao vođa te RADITI sve što se od vođe očekuje.   

Tekst: Mario Trnokop

Foto: DŠ / Mario Jalšovec